Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року у Дніпропетровську усиновлено троє дітей.

altЗ початку року у Дніпропетровську усиновлено троє дітей - двоє українцями, одна  дитина стала членом іноземної родини. Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко. За  її словами, минулого року усиновлено 71 дитину-сироту, із них 60 дітей українцями, 11 – іноземними громадянами. Наразі  у базі даних усиновлювачів знаходяться 23 особи, які хочуть усиновити дитину. «Усиновлення - це пріоритетний напрямок у нашій роботі. Дуже добре, що дітей усиновлюють, оскільки вони потрапляють до родини, де про них піклуються та виховують як рідних», - зазначила Алла Литовченко. Вона також додала, що сьогодні пріоритетним є усиновлення  саме громадянами нашої країни.
  За словами начальника управління у справах дітей Дніпропетровської міської ради, працівники служби у справах дітей згідно із законодавством України перевіряють як живеться дітям у нових родинах. Такі перевірки здійснюються щороку перші три роки після усиновлення, потім раз на три роки. 2012-го було проведено 250 таких перевірок. Іноземні родини, які усиновили дитину контролюють консульські служби.
  Алла Литовченко повідомила, що сьогодні 543 дитини чекають на нову родину. За її словами зменшилась кількість маленьких дітей, які підлягають усиновленню. З породіллями, що хочуть відмовитись від власної дитини працюють працівники центрів соціальних служб для дітей, завдяки їх роботі жінки часто змінюють своє рішення і залишають дитину.
  У Дніпропетровську на обліку перебуває 1 тисяча  821 дитина-сирота та дитина, позбавленої батьківського піклування. Більшість таких дітей, а саме 1 тисяча 480 виховуються у прийомних родинах, дитячих будинках сімейного типу та у родинах  опікунів.