Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У 2012 році темпи промислового виробництва зросли майже на 4%.

altМайже на 4% зросли темпи промислового виробництва у Дніпропетровську у 2012 році у порівнянні з 2011 роком. Про це повідомили у департаменті промисловості,  підприємництва та інвестицій Дніпропетровської міської ради. Це показник за підсумками роботи 70 базових підприємств міста.  В цілому основні галузі промисловості міста, а це в першу чергу — металургія, енергетика, хімічна промисловість наростили виробництво товарної продукції.
  Базовою галуззю міста з обсягів виробництва продукції є металургія. На території міста розташовано 9 великих та середніх підприємств металургійної галузі, які забезпечують понад 45% обсягів промислового виробництва міста. Від роботи цих підприємств значною мірою залежить не лише наповнення бюджету міста, а і надходження до валютних резервів держави. Зокрема, за минулий рік металургійні підприємства міста збільшили обсяги виробництва на 5,5%. Вищі показники, ніж за 2011 рік, мають такі підприємства як ВАТ „Інтерпайп - НТЗ” ( на 12 %); ПАТ "Комінмет" (на 4%), ВАТ „Дніпропетровський втормет” (на 29%). З-поміж іншого, у січні-грудні металургійні підприємства виробили чавуну – 857 тисяч тонн, сталі — 1 мільйон 691 тисячу тонн, прокату — 1 мільйон 418 тисяч тонн, труб – 695  тисяч тонн. За 2012 рік середня заробітна плата по галузі зросла майже на 23%, з 3 тисяч 320 гривень до 4 тисяч 82 гривень, зазначають у департаменті.
  Лідерами машинобудівної галузі по темпам росту обсягів виробництва є ПАТ „Дніпроважмаш” (зростання на 38%), ДП „ВО ПМЗ ім. О.М. Макарова”(на 17%), ПАТ „Дніпрополімермаш” ( на 18 %), ПАТ „Дніпропетровський агрегатний завод” ( на 4%).  Серед підприємств, які відзначилися значним ростом об'ємів виробництва за минулий рік у порівнянні з 2011 роком є ПАТ „Дніпрповагонрембуд”. Підприємство має різке зростання виробництва  – на 97 %, це обумовлено технічним переоснащенням виробництва та розширенням асортименту  - виготовленням сучасних вантажних напіввагонів.
  Для нарощування обсягів виробництва, активізації процесів випуску продукції, розширення ринків збуту більшість базових підприємств міста продовжують впроваджувати заходи з модернізації та реконструкції виробництв, наприклад: ВАТ „Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод” – проводить модернізацію обладнання трубного виробництва,  ПАТ „ЄВРАЗ-ДМЗ ім. Петровського” - реконструкцію киснево-конверторного цеху з будівництвом відділення безперервного розливу сталі, МНПК „ВЕСТА” – втілює у життя пілотний інноваційний проект „Промисловий енергопарк ВЕСТА” , додають у департаменті.