Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

5 сімей чорнобильців отримали квартири за рахунок міського бюджету.

alt  5 сімей чорнобильців минулого року отримали квартири за рахунок міського бюджету. Про це повідомили в управлінні соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради. Квартири надано в рамках міської програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Згідно з програмою у 2012 році коштом міського бюджету було виплачено по 550 гривень матеріальної допомоги  826 вдовам (вдівцям) померлих чорнобильців.  Цього року, до 27-х роковин аварії на ЧАЕС планується надати матеріальну допомогу 904 вдовам (вдівцям), виплати складатимуть по 600 гривень кожному. Матеріальна допомога щорічно надається й інвалідам-чорнобильцям – минулого року по 450 гривень отримали майже 1 тисяча 300 інвалідів.Цього року планується надати допомогу такій же кількості інвалідів-чорнобильців, але вже по 500 гривень кожному. Також коштом міського бюджету інваліди – чорнобильці забезпечуються мобільними засобами зв’язку у разі відсутності технічних умов проведення лінійного телефонного зв’язку. Четвертий рік триває акція з надання операторами кабельних мереж інвалідам – чорнобильцям  50 % знижки за користування  кабельним телебаченням. З початку 2012 року 154 дружини(чоловіки) померлих громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, смерть яких не пов’язана з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щомісяця отримують з міського бюджету адресну допомогу у розмірі 100 гривень на оплату житлово-комунальних послуг. З травня 2012року коштом міського бюджету комунальному підприємству «Ритуальна служба» частково відшкодовуються надані послуги на похованнягромадян, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи, у розмірі  1 тисячі500 гривень, зазначають в управлінні.
  З міського бюджету виділяються кошти і на оздоровлення чорнобильців. Минулого року оздоровлено 126 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (1 та 2 категорій). У 2012 році для чорнобильців  міста придбано на 14 путівок більше, ніж у 2011. Зокрема, улітку-восени чорнобильці пройшли санаторно-курортне оздоровлення у санаторіях Новомосковський», «Токарі» (Сумська область),  та «Батьківщина» (Трускавецькурорт). Цього року коштом міського бюджету планується оздоровити 140 чорнобильців, додають в управлінні.
  На сьогодні у місті мешкає 7 тисяч 280 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 1 тисяча 904 інваліди І категорії, 3 тисячі 653 особи, віднесених до ІІ категорії та 1 тисяча 161 –віднесені  до ІІІ категорії, дітей чорнобильців -  949.