Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську до Дня сім’ї відкриють міст закоханих.

alt  У Дніпропетровську на набережній по вулиці Малиновського буде облаштовано арт-інсталяцію «Міст закоханих», яку відкриють до Дня сім’ї. Про це під час прес-конференції повідомила Алла Лаврентьєва - менеджер зі зв’язків з громадськістю компанії «Київстар», яка є ініціатором даного проекту. «Весілля – одна з найважливіших подій у житті. Традиція закріплювати у цей день на мосту замочок прийшла із-за кордону і прижилася у нашому місті. Раніше замочки вішали на мосту, який веде на Комсомольський острів. Оскільки цей міст розрахований на певні навантаження, і щоб не створювати загрозу його конструкції, було прийнято рішення  прибрати замочки. Щоб залишити улюблену традицію, наша компанія вирішили встановити міст закоханих, на який молодята  під час свого весілля змогли б розміщувати символи вічного кохання, - зазначила Алла Лаврентьєва.
  Місце для встановлення такого мосту, на набережній Малиновського, було обрано не випадково, оскільки реконструйована ділянка лівобережної набережної вже давно полюбилася молодятам. «Міський голова Іван Куліченко підтримав ідею створення мосту закоханих, адже арт-інсталяція відповідає концепції лівобережної набережної, реконструйованої з урахуванням побажань молодят. У цьому місці традиційно проходять прогулянки молодят, весільні фотосесії. Під час реконструкції набережної було встановлено фонтан «Арка кохання» та весільний диван. «Міст закоханих» доповнить ландшафт цієї території та загальну концепцію набережної на житловому масиві «Сонячний», сказав один із архітекторів проекту лівобережної набережної Дмитро Волик.
  На сьогодні розроблено два варіанти дизайну «Моста закоханих». «Ці два варіанти сьогодні будуть викладені на порталі gorod.dp.uaі до 7 квітня містяни можуть за них голосувати.  Той варіант дизайну, який більше сподобається дніпропетровцям і набере найбільшу кількість голосів і буде, власне, встановлений на набережній в улюбленій весільній зоні. Базовий дизайн є однаковим для обох мостів – це сплетіння золотих сердець  і, звичайно,  символ, якому присвячена ця арт-інсталяція – замочок з ключем. В першому варіанті він вмонтований в конструкцію мосту, в другому варіанті – це окрема інсталяція, облаштована перед мостом. Запрошуємо дніпропетровців долучитися до голосування і обрати той варіант мосту, який найбільш сподобається», додала Алла Лаврентьєва.
  Арт-інсталяція «Міст закоханих» - спільний проект Дніпропетровської міської ради та компанії «Київстар». Арт-інсталяція «Міст закоханих» довжиною 6 метрів, шириною 1,8 метрів буде виготовлена із заліза за технологією художньої ковки. На ній можна буде розмістити понад 2 тисячі замочків.
alt
alt