Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

40 дніпропетровських родин вже придбали квартири за програмою "Доступне житло".

 Організувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед працівників підприємств міста щодо участі у програмі «Доступне житло», яка реалізовується  в рамках соціальних ініціатив Президента України. З такою пропозицією до представників підприємств під час робочої наради звернувся перший заступник міського голови Дмитро Ковальов. «В Україні, у тому числі й у Дніпропетровську, реалізовуються державні житлові програми, які дають реальну можливість громадянам покращити свої житлові умови, якщо вони цього потребують, тобто придбати квартиру за часткової фінансової підтримки держави. Зокрема, програма доступного житла передбачає часткову компенсацію ставки за іпотечними кредитами на придбання житла на первинному ринку, тобто, у новобудовах. Минулого року у Дніпропетровську учасниками такої програми стали 40 родин», - зазначив Дмитро Ковальов.
  Механізм надання часткової компенсації відсоткової ставки за іпотечними кредитами полягає у можливості отримати іпотечний кредит строком до 15 років під 16% річних у гривні, з яких держава компенсує 13%, а позичальник сплачуєте кредитну ставку у розмірі 3% річних.  Програма поширюється на об’єкти будівництва, які були введені в експлуатацію після 2009 року або  зводяться зараз. 
  За більш детальною інформацією щодо умов участі у програмі можна звернутися до Центру адміністративних  послуг “Відкрита влада” Дніпропетровської міської ради, просп. Карла Маркса, 75, тел. 745-36-42, 745-30-26, або до Дніпропетровського регіонального відділення державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву вул.Робоча, 22-а, тел.  33-56-48; 35-73-83; 32-33-13.