Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Наприкінці лютого відбудуться вибори до молодіжної ради.

  Наприкінці лютого відбудуться вибори до Дніпропетровської молодіжної ради при міському голові VІ скликання. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради Руслан Буленок. “Балотуватися до Дніпропетровської молодіжної ради можуть студенти вищих навчальних закладів 1-4 рівнів акредиції, а також представники міських молодіжних громадських організацій. Кандидатів у депутати молодіжної ради молодь обирає самостійно. Для вузів 1-2 рівнів акредитації квота встановлена один депутат на 300 студентів денної форми навчання, для 3-4 рівнів — один депутат на тисячу студентів  денної форми навчання, для молодіжних громадських організацій, членами яких є не менше 50 чоловік  —  по одній людині. Далі обрані у вузах чи організаціях кандидати, подають документи до виборчої комісії, яка знаходиться у нас в управлінні (просп. Карла Маркса, 75, кім. 320), після цього на сесії молодіжної ради затверджується її новий склад. Загалом у молодіжній раді нараховується 70-80 депутатів, обирається рада на два роки”, - зазначив Руслан Буленок.
  Дніпропетровська молодіжна рада при міському голові — це так звана міні-модель Дніпропетровської міської ради. У молодіжній раді є голова, президіум, комісії, робочі органи за різними напрямками роботи: соціальний, гуманітарний, освітній, тобто молодь працює над тим, що її цікавить. Свої ініціативи та пропозиції молодіжна рада озвучує профільним управлінням міської ради і за підтримки міської влади вони втілюються у життя. Прикладом таких спільних проектів є впровадження студентських проїзних у міському електротранспорті, покращення побутових умов у студентських гуртожитках, безкоштовне відвідування дитячих садків малюками, обидва батьки яких є студентами, - сказав Руслан Буленок.
  За його словами, декілька років тому депутати міської ради та особисто міський голова Іван Куліченко підтримали ініціативу молодіжної ради щодо фінансування коштом міського бюджету проектів, які розробляє рада. Безпосередньо на ці цілі передбачено 100 тисяч гривень на рік, тобто проекти молодих дніпропетровців не залишаються на папері,  вони реально фінансуються і втілюються у життя. Наприклад, за ініціативи молодіжної ради проведено свято для вихованців дитячих будинків з врученням подарунків “Миколай збирає друзів”, відкриті міжвузівські турніри з флаг-футболу, боулінгу, пейнтболу, більярду та інше.
  Дніпропетровська молодіжна рада при міському голові була створена у 2000 році як консультативно-дорадчий орган для реалізації державної молодіжної політики та активізації участі молоді у соціально-економічному житті міста. Дніпропетровськ був першим містом країни у такій співпраці з молоддю. Зараз молодіжні ради працюють у всіх великих містах України.