Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

11 вчителів представлятимуть Дніпропетровськ на обласному конкурсі «Учитель року-2013».

  11 вчителів представлятимуть Дніпропетровськ у другому обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013», який проходитиме у лютому. Про це повідомили в управлінні освіти та науки Дніпропетровської міської ради. Ці педагоги стали переможцями міського конкурсу «Учитель року», який відбувся у грудні минулого року. Загалом для участі у міському етапі конкурсу подали заявки 56 вчителів, з них 38 були відібрані безпосередньо для участі у другому турі міського конкурсу. Конкурсанти проводили свої уроки з використанням комп'ютерів та мультимедійних засобів. Зокрема, показували різні методи, прийоми та форми навчання, також презентували власні авторські науково-методичні розробки. Учасники другого туру показали високий рівень професіоналізму, компетентність, а також особисті якості: загальну культуру, ерудованість, здатність до експромту. Також на своїх уроках конкурсанти демонстрували завдання творчого характеру, новітні технології та інтерактивні методи навчання, зазначають  в управлінні.
  15 вчителів стали призерами міського етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013», з них 11 були відібрані для участі  у другому обласному етапі конкурсу, переможці якого представлятимуть Дніпропетровську область на всеукраїнському конкурсі, який відбудеться навесні, додають в управлінні.
  Конкурс «Учитель року» проводиться у Дніпропетровську з 1993 року, а Всеукраїнський конкурс — з 1995 року. Щорічно конкурс проводиться у 5 різних номінаціях. Цього року конкурсанти змагаються у таких номінаціях: “Фізика”, “Інформаційні технології”, “Російська мова”, “Музичне мистецтво”, “Іноземна мова (французька)”.