Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську для участі у ЗНО зареєструвалися 735 осіб.

  На сьогодні у Дніпропетровську для участі у ЗНО зареєструвалися 735 випускників. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління освіти та науки Дніпропетровської міської радиВолодимир Гречин. «Ми занепокоєні тим, що зареєструвалося на  30% менше осіб ніж минулого року. Тому закликаємо бажаючих пройти тестування не зволікати з подачею документів, оскільки у разі виникнення помилок при оформленні потрібен час на їх виправлення», - зазначив Володимир Гречин. За його словами, підготовка до ЗНО-2013 триває, зокрема, в усіх закладах освіти проведені інформаційні години щодо ЗНО, на сайті управління освіти та науки міської ради розміщена додаткова інформація про ЗНО та пам'ятка для його учасників. «Незабаром ми будемо проводити пробне тестування, для участі у ньому зареєструвались майже 70 % випускників. Найактивнішими виявилися школярі Бабушкінського району, там бажання пройти пробне тестування виявили майже 81 % майбутніх випускників. Менш активні учні  Кіровського та Красногвардійського районів - 57%. Пробне тестування відбудеться 23 та 30 березня», - додав Володимир Гречин.
  За словами директора Дніпропетровського  регіонального центру оцінювання якості освіти Марини Горбенко-Хвастунової, наступним кроком буде підготовка персоналу до основного незалежного оцінювання та формування мережі пунктів тестування. Для абітурієнтів розпочалась найвідповідальніша пора – реєстрація для участі у ЗНО. Документи учасники комплектують самостійно за допомогою спеціальної програми реєстрації, до них додають копію паспорту або свідоцтво про народження (для тих, хто народився пізніше 1 вересня 1996 року). Необхідно також  додати довідку з навчального закладу про те, що абітурієнт саме у цьому році отримає повну середню освіту, а для випускників минулих років – копію атестату. Ті учасники, які не можуть сформувати пакет документів самостійно, можуть звернутися за допомогою до пунктів реєстрації вищих навчальних закладів фінансової, будівельної, металургійної академії та університету ім.Альфреда Нобеля. Після заповнення заяви-реєстраційної картки необхідні документи потрібно надіслати поштою до регіонального центру оцінювання. Директор регіонального центру оцінювання  радить надсилати документи рекомендованим відправленням з описом вкладення. Для зручності учасників ЗНО на головній сторінці сайту регіонального центру оцінювання у розділі «Перевірка стану реєстрації» працює 2 сервіси, на яких випускники можуть дізнатися про хід оформлення  їх документів. «Реєстрація відбувається не у момент комплектації документів, а після їх опрацювання у Дніпропетровському регіональному центрі. На цю процедуру дається 10 днів. Підтвердженням реєстрації є сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, який надсилається учаснику», - додала Марина Горбенко-Хвастунова.  Причиною відмови може бути оформлення документів з помилками, виправити які можна під час реєстрації  та протягом 2 тижнів після її закінчення. Повторна реєстрація також потрібна, якщо учасники хочуть змінити предмети або змінити особові дані.
  На сьогодні найбільше учасників зареєструвались на тестування з української мови та літератури, оскільки це обов'язкові предмети. На другому місці математика, на третьому історіяісторія України, далі біологія, географія та фізика.
  Реєстрація осіб для участі у ЗНО триває з 4 січня до 5 березня 2013 року. Участь в зовнішньому незалежності оцінюванні може взяти особа, яка має повну загальну середню освіту або є учнем (студентом) випускного класу (курсу) навчального закладу системи загальної середньої освіти та зареєструвалася в установленому порядку.