Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул став почесним громадянином Дніпропетровська.

altВіце-прем'єр-міністру України Олександру Вілкулу присвоєно звання почесного громадянина Дніпропетровська. Таке рішення  ухвалене сьогодні на засіданні чергової 31 сесії Дніпропетровської міської ради, його підтримали 99  із 101 зареєстрованого депутата. “Олександр  Юрійович Вілкул за три роки керівництва Дніпропетровською областю зробив більше, ніж будь-який інший губернатор за часи незалежності України. Для нас сьогодні дуже важливо, що Олександр Вілкул згуртував на Дніпропетровщині сильну команду, яка здатна виконувати поставлені завдання. Те, що депутати майже одноголосно ухвали рішення про присвоєння  Олександру Юрійовичу Вілкулу такого високого звання є підтвердженням поваги мешканців міста до цієї людини”, - зазначила заступник міського голови Ірина Зайцева.
  Загалом у Дніпропетровську 40 почесних громадян міста, серед них екс-Президент України Леонід Кучма, народний артист СРСР і України Йосип Кобзон, колишній генеральний директор “ПМЗ”ім. Макарова Олександр Макаров,народний артист України Жан Мельников. До цього списку також входять відомі спортсмени — це чемпіонка світу з фігурного катання Оксана Баюл, багаторазовий чемпіон Світу, Європи та Олімпійських Ігор з важкої атлетики Султан Рахманов, звання якому було присвоєно посмертно.
  Звання “Почесний громадянин Дніпропетровська” присвоюється людям, які мають визначні заслуги у соціальному, економічному та культурному розвитку міста, зробили значний внесок у громадсько-політичне життя територіальної громади міста, прославили місто далеко за його межами. Рішення про присвоєння звання приймається на сесії міської ради.