Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

КСК "Шинник" стане комунальним закладом культури.

alt  Завдяки підтримці Олександра Вілкула культурно-спортивний комплекс «Шинник» продовжуватиме свою роботу.  У листопаді 2012 року у зв'язку з банкрутством ВАТ  «Дніпрошина» виникла загроза закриття КСК «Шинник», що належав підприємству. Ситуацію взяв під особистий контроль Олександр Вілкул, який у той час був губернатором Дніпропетровщини, а з грудня 2012 року призначений віце-прем'єр-міністром України.
  «Шинник» – це один з провідних культурно-спортивних комплексів Дніпропетровщини. Принципова позиція влади – забезпечити стабільну роботу його викладачів і тренерів, створити належні умови для тих, хто займається у творчих колективах і спортивних секціях. Для цього проведено переговори з власниками культурно-спортивного комплексу», - сказав Олександр Вілкул. Він особисто провів зустріч з керівництвом підприємства та інвесторами. Під час переговорів погодили, що культурно-спортивний комплекс «Шинник» буде передано місту і він працюватиме й надалі. 
  30 січня на сесії Дніпропетровської міської ради було прийнято рішення про прийняття КСК «Шинник» у комунальну власність. «Багато батьків хвилювалися, що їх діти більше не зможуть відвідувати гуртки та секції  центру. Викладачі були занепокоєні тим, що можуть втратити  роботу. Вже проведено переговори і переконано власників «Шинника» у необхідності передачі закладу культури у комунальну власність міста. Відсьогодні за рішенням депутатів міськради розпочинається процедура передачі. Отже, з впевненістю можна сказати, що у Дніпропетровську з'явиться новий комунальний заклад культури та спорту, над його назвою ще попрацюють, порадившись з колективом  закладу», - сказала заступник Дніпропетровського міського голови Ірина Зайцева.  
  КСК «Шинник» буде переданий на баланс комунального закладу культури «Будинок мистецтв», згодом він стане самостійною установою. За словами Ірини Зайцевої, працівники «Шинника» будуть забезпечені роботою і заробітною платою і як і раніше працюватимуть з дітьми і дорослими в гуртках та секціях.                
  КСК «Шинник» - це понад 60 людей персоналу, 10 творчих колективів та 6 спортивних секцій, які відвідують близько 1300 дітей та дорослих.