Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську можна розміщати рекламу в ліфтах.

altНа сьогодні 80 % ліфтів житлових будинків, які знаходяться у комунальній власності, задіяні у реалізації пілотного проекту «Реклама в ліфтах житлових будинків комунальної власності територіальної громади Дніпропетровська». Про це під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Ігор Ляшенко. «Даний проект стартував 12 грудня минулого року, він розрахований на рік. Після цього, ми будемо вирішувати, чи продовжувати його дію, можливо буде внесено деякі корективи до самого проекту. Така новація запроваджена  передусім для отримання додаткових коштів на поточний ремонт гуртожитків, які знаходяться на балансі комунального підприємства «Жилсервіс-5». Кошти від реклами у ліфтах надходять на спеціальний рахунок, відкритий комунальним підприємством «Жилсервіс-5». Планується, що загальна сума за рік складатиме близько 200 тисяч гривень. Зокрема, в місяць від реклами в  одному  ліфті  на рахунок підприємства «Жилсервіс-5» надходить 6 гривень 32 копійки з НДС», - зазначив Ігор Лященко. За його словами, це перший проект, у якому комунальне підприємство має партнерські взаємовідносини з бізнесом і отримує від цього прибуток. Ігор Ляшенко також додав, що вони  і надалі планують співпрацювати з бізнесом  та створювати спільні проекти, які будуть приносити користь місту. 
  За словами директора комунального підприємства «Жилсервіс-5»  Дмитра Скоріка,
кошти від реклами у ліфтах витрачаються на поточний ремонт гуртожитків. «Останнім часом на баланс комунального підприємства «Жилсервіс-5» взято гуртожитки, які належали різним підприємствам та заводам. Більшість будівель гуртожитків знаходиться у незадовільному стані, на їх поточний ремонт необхідні кошти. На перші надходження від реклами було придбано будівельні матеріали, зараз ми робимо поточний ремонт приміщень загального користування у  трьох гуртожитках. Я вдячний міській владі  за таку новацію. Сподіваюсь, що проект працюватиме і надалі», - додав Дмитро Скорік. На сьогодні на балансі комунального підприємства «Жилсервіс-5» 44 гуртожитки.
  У даному проекті за рішенням виконавчого комітету міської ради  управління житлового господарства міської ради  визначено виконавчим органом, який здійснює координацію діяльності у сфері розміщення та розповсюдження внутрішньої реклами в ліфтах житлових будинків. Комунальне підприємство «Жилсервіс-5», у свою чергу, виконує функцію контролю за дотриманням розповсюджувачем реклами умов договору. Розповсюджувачем реклами у цьому проекті виступає товариство з обмеженою відповідальністю «Союзпечать+».
  На сьогодні у Дніпропетровську понад три з половиною тисячі ліфтів, які знаходяться у комунальній власності.