Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Перевізників закликають дотримуватись правил безпеки при перевезенні пасажирів.

alt  Чітко дотримуватися правил безпеки при перевезенні пасажирів. З таким закликом під час робочої наради звернувся до керівників автотранспортних підприємств міський голова Іван Куліченко. “Останні роки спостерігаються покращення у пасажирських перевезеннях. З-поміж іншого, це закупівля перевізниками автобусів великої вмісткості, на сьогодні у місті працюють 75 таких автобусів на маршрутах, які перевозять пасажирів з житлових масивів Парус, Придніпровськ, Перемога. Окрім того, запроваджено контроль за автобусами через GPS-систему, встановлено нові посадочні павільйони. Разом з тим є і погіршення,  пов'язані, передусім, з порушенням правил безпеки при перевезенні пасажирів — це переповнені маршрутки, зупинки де завгодно, водії без прав або взагалі в алкогольному чи навіть наркотичному сп'янінні”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Під час наради було акцентовано на такій проблемі як переобладнані маршрутки. “До участі у конкурсі з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування не будуть допущені ті перевізники, які запропонують для обслуговування маршрутів переобладнаний транспорт — це не відповідає вимогам, встановленим діючим законодавством”, - сказав директор департаменту транспорту та зв'язку Валентин Мовчан.
  За інформацією начальника відділу ДАЇ Дніпропетровського міського управління міліції Сергія Волчкова, за 2012 рік у місті зареєстровано 54 дорожньо-транспортні пригоди з вини водіїв автобусів — це на 17% більше, ніж за 2011 рік. Внаслідок цих ДТП дві людини загинуло і 50 осіб травмовано. За минулий рік було зареєстровано 1 тисяча 822 порушення правил дорожнього руху, допущеними водіями автобусів, у тому числі і 7 фактів керування водіями у стані  сп'яніння, з початку цього року виявлено 115 фактів порушення правил дорожнього руху з боку водіїв маршруток.
  Департамент транспорту та зв'язку міської ради спільно з комунальним підприємством “Дніпроміськтранс” постійно проводить перевірки автотранспортних підприємств щодо виконання перевізниками договорних зобов'язань при перевезенні пасажирів. За 2012 рік за результатими таких перевірок на керівників підприємств складено 787 актів, у тому числі за роботу без ліцензійної картки, за стоянку транспортних засобів у непристосованих місцях, за виїзд водіїв без медичного огляду, без техогляду автобусів тощо. Серед порушників транспортного законодавства такі підприємства як  “Євро Транс Бус”, “Технополіс”, “Дніпрінтертранс”, додав директор департаменту Валентин Мовчан.
  По закінченню наради міський голова Іван Куліченко доручив департаменту спільно  з групою перевізників сформувати пропозиції щодо кількості і класу автобусів, необхідних для обслуговування міських маршрутів, а також наголосив керівникам автотранспортних підприємств на необхідності посилення контролю за дотриманням їх водіями транспортної дисципліни.