Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У 2012 році взято на облік 275 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

  Протягом 2012 року районними управліннями – службами у справах дітей виявлено та поставлено на облік 275 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. Про це повідомили в управлінні-службі у справах дітей Дніпропетровської міської ради. Загалом за минулий рік фахівцями управлінь-служб було здійснено виходи в 654 сім'ї, у яких мешкають 939 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.
  За результатами відвідувань для соціально-правового захисту таких дітей вжиті відповідні заходи, зокрема, 2 дітей відібрано з сімей, 83 позови направлено в суди на позбавлення батьків, що не виконують свої батьківські обов'язки, батьківських прав, 149 клопотань направлено до правоохоронних органів щодо притягнення батьків до відповідальності, 12 документів готується для позбавлення батьків батьківських прав, 61 дитину влаштовано до притулків і 12 дітей — у лікарні. Під час відвідування родин, у яких діти опинилися у складних життєвих обставинах, фахівці постійно проводять бесіди з батьками щодо попередження про відповідальність за ухиляння від виконання своїх батьківських обов’язків, зазначають в управлінні-службі.
  Сьогодні на обліку в районних управліннях – службах у справах дітей перебуває 775 дітей, які опинились у складаних життєвих обставинах, з них 711 дітей, які проживають у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, 26 дітей, які систематично самовільно залишають місце свого проживання та 40 дітей, над якими скоєно фізичне, психологічне, економічне, сексуальне насильство, додають в управлінні-службі.