Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

80 колективів завітають на ХХ ювілейний фестиваль духовних піснеспівів.

alt   З 24 по 27 січня у Дніпропетровську на сцені театру ім. Горького проходитиме ХХ ювілейний Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів “Від Різдва до Різдва”. За двадцятилітню історію проведення фестивалю Різдво Христово у своїх піснях прославляли 23 тисячі дорослих учасників та 11 тисяч дітей із різних куточків України, Білорусі, Росії, Молдови. Наймолодшому учаснику було 5 років, а найстаршому — 75, повідомляють в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
   Під час фестивалю у різні роки звучали духовні твори на 10 мовах світу: німецькій, грузинській, французькій, іспанській, італійській, польській, білоруській, українській, російській, латині. Оцінювало учасників професійне жюрі, у складі якого були народні та заслужені артисти України — Ніна Матвієнко, Володимир Гаркуша, В'ячеслав Палкін, Валентина Коваленко, Людмила Артьоменко, Олена Гетало, а також заслужені працівники культури України Лідія Воріна, В'ячеслав Таран, Павло Роздайбіда. За час проведенння фестивалю членами журі, керівниками колективів та учасниками було написано понад 20 творів богослужебної музики, зазначають в управлінні.
   Двадцятий рік поспіль фестиваль “Від Різдва до Різдва” озвучує нові зразки духовних піснеспівів у виконанні професійних і любительських, світських і церковних, дитячих і дорослих колективів. Так і цьогоріч на фестиваль завітають близько 80 хорових колективів з різних міст України. Гостями-учасниками фестивалю стануть молодіжні хори з Мінська — “Светоч” та “Бревис”, камерний хор Московського енергетичного інституту, у складі якого є громадянин Нігерії, а також вокальне тріо Тераспільсько-Дубосарської єпархії “Южный глас” (м. Тераспіль, Молдова). У ювілейний рік оргкомітет фестивалю започаткував його емблему у вигляді ангела. 
   24 січня о 16.00 - відбудеться урочисте відкриття фестивалю,
   25 січня о 14.00 - виступи колективів із Дніпропетровська та області, а також іногородніх колективів,
   26 січня о 12.00 - виступи іногородніх колективів,
   27 січня о 13.00 - закриття фестивалю, нагородження переможців, заключний гала-концерт.
   Упродовж фестивалю, у фойє театру з 10.00 до 19.00, працюватиме православна виставка-ярмарок «Православна Дніпропетровщина», на якій усі бажаючі зможуть придбати церковну літературу, свічки, масла, ікони та інше. У блакитній залі театру будуть представлені картини вихованців художніх та недільних шкіл, додають в управлінні.