Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 6 кілометрів мереж водопроводу та каналізації відремонтовано у 2012 році.

  Понад 6 кілометрів мереж водопроводу та каналізації було відремонтовано у місті у 2012 році комунальним підприємством “Дніпроводоканал”. Про це повідомили на самому підприємстві. Минулого року в рамках програми соціально - економічного розвитку міста було реалізовано ряд проектів щодо поліпшення технічного стану мереж, серед них  реконструкція госпфекальної каналізації по вулиці Виборзькій на ділянці від пров. Орловського до вул. Несторова. Проект реалізований коштом обласного та міського бюджетів. Зокрема, там замінено старий каналізаційний колектор діаметром  200 міліметрів на трубу діаметром 300 міліметрів, що сприяє більш ефективному відведенню каналізаційних стоків від мікрорайону. Завдяки спільному фінансуванню з обласного та міського бюджетів підприємством у минулому році реконструйовано самопливний каналізаційний колектор по Запорізькому Шосе до колектору по вулиці Яснополянської. Під час реконструкції було замінено каналізаційний колектор із залізобетонної труби, яка зазнала газової корозії та частково зруйнувалася, зазначають на «Дніпроводоканалі».
  Також у 2012 році коштом міського бюджету збудовано каналізаційний колектор по вулиці Івана Франка від вулиці Єрмолової до вулиці Гладкова для відключення від існуючого аварійного колектору по вулиці Єрмолової; виконано реконструкцію мереж водопроводу по вулиці Бориса Кротова. Зокрема, там прокладено новий трубопровід, який забезпечує якісне водопостачання питною водою мешканців селища Мирне та вулиці Кротова та дає можливість відмовитись від послуг насосних станцій Шинного заводу. В районі вулиці Калинової було замінено каналізаційний колектор із залізобетонної труби, яка зазнала газової корозії та частково зруйнувалася. Окрім того, минулого року виконано проектбудівництва водопроводу по вулиці Кримській від будинку №9 до будинку № 38та проект реконструкції каналізаційного колектору по вулиці Погрібняка від житлового будинку №7 до вул. Гусенка, додають на «Дніпроводоканалі».
  Комунальне підприємство “Дніпроводоканал” експлуатує Кайдацьку та Ломовську насосно-фільтрувальні станції, 9 водопровідних насосних станцій, 53 підвищувальні насосні станції водопроводу, 52 насосні станції водовідведення, 2 тисячі кілометрів водопровідних мереж та 1 тисячу 200 кілометрів каналізаційних мереж. Також на балансі у підприємства — каналізаційні очисні споруди: Центральна станція аерації, Південна станція аерації, Лівобережна станція аерації, очисні споруди „Лісний”.