Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 90 тисяч гривень повернуто споживачам за неякісні товари та послуги.

alt  Понад  90 тисяч гривень повернуто споживачам за неякісні товари та послуги минулого року. Про це повідомили в управлінні з питань захисту прав споживачів. За цей період було розглянуто 486письмових звернень громадян та надано близько 2 тисяч консультацій за телефоном. В управлінні зазначають, що 58% скарг стосувалося  якості непродовольчих товарів, а саме мобільних телефонів, ноутбуків, побутової техніки, взуття,  41%  -   послуг з виготовлення  на замовлення металопластикових вікон та меблів, а також їх установки, лише 1 % звернень стосувався продовольчих товарів, зазначають в управлінні.
  За рік фахівці управління провели 170 перевірок щодо дотримання правил торгівельного обслуговування населення. Під час зазначених інспекцій перевірено товарів на 242 тисячі гривень, третину з них знято з реалізації як неякісні. За результатами цих перевірок було складено 26 протоколів про адміністративні правопорушення, додають в управлінні.
  В управлінні наголошують, що для роз'яснення правового регулювання відносин між виробниками, продавцями та споживачами проводяться безкоштовні семінари та лекції. За минулий рік для підприємців та громадських організацій було проведено 5 семінарів, на яких розповідали про перевірки підприємців щодо дотримання законодавста про захист прав споживачів, про захист інтелектуальної власності, основи законодавства України стосовно тютюнопаління та інше. Окремо проводяться і семінари для студентів, минулого року відбулось 7 семінарів для молоді з основ споживчого ринку, повідомляють в управлінні.
  У разі придбання неякісного товару необхідно звертатись до управління з питань захисту прав споживачів за телефоном 379 - 08 - 79, або за адресою вул. Високовольтна, 14 з 10.00 до 17.00.