Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За 2012 рік місто відвідали 27 іноземних делегацій.

  За 2012 рік Дніпропетровськ відвідали 23 делегації дипломатичного корпусу та 27 іноземних делегацій. Про це повідомили у департаменті міжнародних зв'язків та інвестиційних проектів Дніпропетровської міської ради.  Цього року у місті вперше було проведено дні різних країн, зокрема, “Дні Америки”, “Дні Німеччини”, “Дні Швеції”. В рамках останніх відбувся україно-шведський бізнес форум. Натомість делегації нашого міста брали участь  у міжнародній презентації Дніпропетровської області, яка проводилась у Відні (Австрія) та у днях Європейської культури, які проводились у місті-побратимі Жиліна (Словаччина).
  У минулому році Дніпропетровськ підготував профіль міста в рамках реалізації проекту „Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України”. Зокрема, у цьому профілі представлено загальний огляд демографії, економіки, фінансів та інших факторів, що впливають на якість життя населення. Дані, які містить профіль, можуть бути корисними для прийняття науково і практично обґрунтованих управлінських рішень. Також інформація у профілі сприятиме більш активному залученню інвестицій в усі сфери життя міста, зазначають у департаменті.
  На фінальному етапі знаходиться створення демографічного прогнозу Дніпропетровська  до 2030 року та аналіз демографічної ситуації у місті. Окрім того, планується проведення бенчмаркінгу (порівняльного аналізу) Дніпропетровська з українськими містами-конкурентами для визначення сильних та слабких сторін міста, а також створення бюджетної та економічної моделі прогнозування Дніпропетровська, додають у департаменті.
  З Дніпропетровськом підписано 14 угод про партнерські стосунки з містами-побратимами.