Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську 2012 року проведено близько 800 спортивних заходів.

  У Дніпропетровську минулого року було проведено близько 800 спортивних заходів, у яких взяли участь понад 28 тисяч спортсменів. Про цеповідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. Найвизначнішими спортивними заходами минулого року у Дніпропетровську стали: фестиваль здорового способу життя «WORKOUTFEST2012», в якому взяли участь понад 500 спортсменів з різних країн світу, етап чемпіонату світу з богатирського багатоборства, у цих змаганнях взяли участь кращі атлети світу, перший міжнародний турнір з хокею з м'ячем «Дніпробенді-2012», фінал обласного етапу Національного Кубку шкільного футболу Євро-2012, третій міжнародний турнір з бадмінтону серед юніорів «UkraineJunior» тощо. Знаковими подіями року були відкриття палацу «Льодова Арена», на базі якого почала працювати дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту та зведення у Молодіжному парку відпочинку та дозвілля стадіону зі штучним покриттям і скейт-парку. Також у 2012 року у місті облаштовано три нових майданчика для занять WorkOut, зазначають в управлінні.
  В управлінні наголошують, що для розвитку спорту важливим є і оновлення спортивного інвентарю та ремонт приміщень у спортивних школах. Зокрема, минулого року з міського бюджету на це було виділено майже 18 мільйонів гривень. З-поміж іншого на ці кошти закуплено інвентар для спортивної школи з опорних видів спорту та дитячо-юнацької спортивної школи водних та гребних видів спорту. Зокрема, для останньої придбано 8 байдарок для тренувань, мотори для човнів, спеціальні тренажери тощо, а у самому закладі було обладнано приміщення для роздягалень. У спортивній дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву № 6 відремонтовано залу для фехтування. Наразі ведуться роботи з розробки проектно-кошторисної документації для реконструкції легкоатлетичного стадіону вагонно-ремонтного заводу, який минулого року було прийнято у комунальну власність, повідомляють в управлінні.
  Сьогодні у Дніпропетровську працюють 50 спортивних шкіл, з них 20 є комунальною власністю міста. Упродовж року у спортивних школах міста з різних видів спорту займаються 15 тисяч 600 чоловік. У спортивних школах працюють близько 1 тисячі 800 висококваліфікованих спеціалістів, із нихпонад 400 тренерів, додають в управлінні.