Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У 2012 році на 144 вулицях відновлено зовнішнє освітлення.

alt  У 2012 році на 144 вулицях відновлено зовнішнє освітлення. Про це повідомили на комунальному підприємстві “Міськсвітло”. З-поміж іншого, зовнішнє освітлення відновлено на вулицях: Грінченка, Петрозаводській, Льотчиків, Шахтинській, Почтовій, 40 років Комсомолу, Всенародній, Антрактичній, Високій, Лісозаводській, Батумській, Тамбовській, Зеленогірській та на інших. Усього у 2012 році встановлено 3 тисячі 606 світильників, змонтовано 108 кілометрів повітрянокабельних ліній, 20 кілометрів проводу, замінено понад 12 тисяч ламп та 70 одиниць опор, зазначають на підприємстві.
  З відновленням зовнішнього освітлення, збільшується кількість ліхтарів, які знаходяться у роботі, а отже і зростає кількість споживаної електроенергії. Для зменшення витрат підприємство постійно впроваджує енергозберігаючі заходи. З цією метою у минулому році на шафах зовнішнього освітлення встановлено 240 приладів обліку електроенергії. Загалом  таких лічильників встановлено 278, а до кінця цього року ними планується укомплектувати усі шафи зовнішнього освітлення. Це дозволить зекономити кошти, зокрема, середньомісячна економія на 1 такий прилад складає 598 гривень або понад 7 тисяч гривень на рік. Також підприємство впроваджує атоматичне керування та контроль системою зовнішнього освітлення за допомогою каналів GSM. Завдяки таким каналам зовнішнє освітлення керується в автоматичному режимі через пульти, встановлені у диспетчерській службі. Минулого року було встановлено24 канали GSM, загалом їх вже 61.
  На балансі комунального підприємства “Міськсвітло” 575 шаф зовнішнього освітлення, майже 63 тисячі світлоточок, понад 14 тисяч опор та мережі протяжністю понад 2 тисячі кілометрів. Щодо роботи вуличного освітлення можна звертатися до цілодобової диспетчерської служби КП «Міськсвітло»: тел. 745-31-29 та 745-13-07.