Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції відповідає сезонному рівню.

altНа сьогодні у Дніпропетровську захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції відповідає сезонному рівню. Епідемічний поріг не перевищено. Про це під час прес-конференції повідомив начальник епідеміологічного відділу Дніпропетровського міського управління Головного управління Держсанепідслужби Дніпропетровської області Денис Кісельов. «За останній тиждень до Центрів первинної медико-санітарної допомоги звернулись близько трьох тисяч осіб з ознаками ГРВІ, у більшості  з них  виявлено аденовіруси та віруси аденогрипу. У порівнянні з минулим тижнем кількість хворих зменшилася на 26,3 %», - зазначив Денис Кісельов. При цьому він нагадав, що при перших проявах ГРВІ краще залишитися вдома та викликати сімейного чи дільничного лікаря. Якщо ж загальний стан хворого різко погіршився – потрібно негайно викликати швидку та не відмовлятись від госпіталізації, оскільки це може загрожувати життю.
  Головний спеціаліст департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Юлія Колосова наголосила, що вберегтись від грипу можна дотримуючись простих правил, а саме: частіше мити руки з милом, уникати великих скупчень людей, користуватись одноразовими масками та періодично провітрювати приміщення вдома й  на роботі. Але, найефективнішим методом запобігання  грипу є вакцинація. «На сьогодні вакциновано вже чотирнадцять з половиною тисяч дніпропетровців, із них понад півтори тисячі діти. На сьогоднішній день коштом міського бюджету зроблено щеплення понад 3 тисячам осіб, що входять до групи ризику, серед них медики, вагітні, та люди з хронічними захворюваннями. Додатково із міського бюджету було виділено 280 тисяч гривень на закупівлю Центрами первинної медико-санітарної допомоги лікарських засобіввід ГРВІ та грипу»,- додала Юлія Колосова.
  Фахівці прогнозують, що цього року до України прийдуть нові штами грипу - А/Вікторія, B/Вісконсін та вже відомий вірус грипу А/Каліфорнія. У Дніпропетровську початок епідемії очікують у кінці січня-на початку лютого.