Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підприємство “Дніпропетровські міські теплові мережі” замінило 108 котлів.

  За останні три роки комунальне підприємство “Дніпропетровські міські теплові мережі” замінило на нові 108 котлів. Про це повідомили на самому підприємстві. Крім того, за вказаний період працівники підприємства замінили понад 85 кілометрів трубопроводів опалення та гарячого водопостачання, капітально відремонтували та замінили 368 одиниць технологічного обладнання, а також замінили майже 18 тисяч квадратних метрів покрівель котелень та теплорозподільчих пунктів. Ці роботи підприємство виконувало  під час підготовки до опалювального сезону, зазначають у “Дніпропетровських міських теплових мережах”.
  На балансі підприємства понад сотні котелень, розташованих у підвальних приміщеннях житлових будинків. Підприємство щорічно розробляє і реалізує проекти по закриттю таких котелень з переключенням споживачів на інші джерела теплопостачання. Наприклад, у 2012 році закрито 7 котелень у житлових будинках, прокладено нові теплові мережі для переключення споживачів на інші джерела теплопостачання. Зокрема, для переключення споживачів таких 4 котелень було виконано реконструкцію котельні по вулиці Орловській, 24 Д, там встановлено 3 нових водогрійних котли, що значно покращило якість теплопостачання. Окрім того, у минулому році капітально реконструйовано котельню по вулиці Артема, 23, яку обладнано  4 сучасними котлами та теплообмінним обладнання. Вказані роботи виконано коштом підприємства.
  Загалом реконструкція котелень, заміна котлів та іншого технологічного устаткування  сприяє зниженню споживання енергоресурсів. З цією метою заплановано реконструювати котли із заміною горілок у котельнях по вул. Батумській, 21 Д, вул. Войцеховича, 67 та вул. Калиновій, 87 Ж, додають на підприємстві.
  Комунальне підприємство „Дніпропетровські міські теплові мережі” експлуатує 241 котельню та 168 теплорозподільчих пункти, які опалюють 60% території міста, зокрема 2 тисячі 492 житловий будинка, 56 лікувальних установ, 84 школи та 114 дитячих садків.