Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати ухвалили міський бюджет 2013 року.

alt  Сьогодні на засіданні чергової 30-ї сесії Дніпропетровської міської ради депутати затвердили міський бюджет та програму економічного і соціального розвитку міста на 2013 рік. “Бюджет 2013 року – майже 3 мільярди гривень. Ми збільшили проти розрахунків  Міністерства фінасів України доходи і видатки за основними галузями, зокрема, галузі освіти і науки, охорони здоров'я, частково культури і спорту.  Це дасть можливість з початком нового року у повному обсязі виплачувати заробітну плату працівникам цих галузей. Разом з тим міський бюджет-2013 залишається непростим. Ми поставили певні задачі щодо економії коштів, зокрема, за рахунок скорочення видатків на утримання апарту міської та районних рад”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  За словами очільника міста, на наступний рік збільшено фінансування міських програм соціального захисту “Ветеран” та “Турбота”, а також затверджено порядок безоплатного проїзду в міському електротранспорті та метрополітені дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та надано право пільгового проїзду в міському електротранспорті (на період навчального року) у розмірі половини вартості місячного проїзного квитка для студентів денної форми навчання вищих навчальних закладів  І-ІV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів. Загалом сьогодні ухвалені рішення, які дають можливість використовувати кошти бюджету 2013 року по захищеним статтям у повному обсязі, починаючи з 1 січня, додав Іван Куліченко.    
  Прогнозні показники дохідної частини міського бюджету на 2013 рік (без урахування трансфертів з вищестоящих бюджетів) визначено у сумі 1 мільярд 634 мільйони 100 тисяч гривень, з них: по загальному фонду 1 мільярд 373 мільйони 568 тисяч гривень, спеціальному -  260 мільйонів 505 тисяч гривень, а з урахуванням трансфертів з державного та обласного бюджетів дохідна частина становить 2 мільярди 791 мільйон 645 тисяч гривень, зазначають у фінансово-економічному департаменті міської ради. При визначенні показників дохідної частини міського бюджету враховано зростання середньої зарплати по місту на 8,8% у порівнянні з 2012 роком, зменшення податкового навантаження на суб’єкти господарювання, у тому числі і на комунальні підприємства міської ради, через зменшення ставки податку на прибуток (з 1 січня вона становитиме 19% замість діючої у 2012 році – 21%), скорочення податкового боргу, покращення результатів фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності тощо.
  Загальний обсяг видатків міського бюджету на 2013 рік за прогнозними показниками  становить 2 мільярди 779 мільйонів гривень, в тому числі по загальному фонду 2 мільярди 176 мільйонів 904 тисяч гривень, по спеціальному — 602 мільйони 117 тисяч гривень. Зокрема, видатки на утримання закладів освіти визначено у сумі 101 мільйон гривень,  видатки на благоустрій міста обраховано у сумі 140,3 мільйонів гривень, у тому числі за рахунок субвенції з державного бюджету 52,9 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів планується провести поточний та капітальний ремонт доріг, утримання об’єктів благоустрою.
Видатки на капітальний ремонт житлового фонду визначено у сумі 31,4 мільйонів гривень. Загалом  загальний обсяг видатків у порівнянні з 2012 роком збільшено на 10%, зазначають у департаменті.