Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містян закликають вносити свої дані у електронний реєстр пацієнтів лікарень.

  Відвідати амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, обрати собі сімейного або дільничного лікаря, заповнити реєстраційну картку і прийняти рішення  щодо згоди чи  відмови від внесення  персональних даних до електронного реєстру пацієнтів. З таким закликом до мешканців міста звертаються у  департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради. “Ваша відмова від внесення персональних даних в електронний  реєстр не вплине на організацію медичного обслуговування  в центрі первинної медико-санітарної допомоги.У такому випадку випадку вся інформація зберігатиметься на паперових носіях. Електронний реєстр пацієнтів — це єдина інформаційна система реєстрації, накопичення та зберігання відомостей про пацієнта та отриману ним медичну допомогу. Реєстр створюється у центрах  первинної медико-санітарної допомоги  та їх підрозділах -  амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини. Така робота проводиться для підвищення ефективності медичної допомоги, забезпечення своєчасності  її надання”, - йдеться у зверненні.
  З червня поточного року у місті розпочато створення реєстру пацієнтів в амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини, куди, за наявності  письмової згоди пацієнтів на обробку їх персональних даних, вносяться відповідні відомості про них. У реєстрі забезпечується захист персональних даних, зазначають у департаменті.
  На сьогодні до реєстру медичних закладів первинної медико-санітарної допомоги  міста  внесено інформацію про 542 тисячі 289 осіб(близько 50% містян), що надали згоду на обробку своїх персональних даних, така робота ще триває, додають у департаменті.