Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Допомога звільненим з місць позбавлення волі.

  З початку року 115 засуджених звернулись під час особистих прийомів до членів Дніпропетровської міської спостережної комісії, яка допомагає колишнім в’язням облаштуватися на волі. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради. Найчастіше засуджені зверталися з питань отримання паспорта, працевлаштування та забезпечення житлом. В управлінні наголошують, що звільненим, у яких немає житла надається тимчасовий притулок у міському центрі соціальної допомоги, що знаходиться на вул. Свердлова, 56. Там  для таких осіб є 20 ліжко-місць, на сьогодні у притулку перебуває близько 20 чоловік. Також для тих, у кого немає прописки, а  відповідно неможливо оформити паспорт, міський центр допомагає і з цим. З початку року там було прописано 184 особи. У міському центрі  також сприяють відновленню документів, цього року такою послугою скористалося 42 особи. В управлінні праці та соціального захисту населення звільненим з місць позбавлення волі також надають фінансову допомогу на оформлення паспорта, цього року її отримала 71 особа. Окрім того, 9 колишнім засудженим в управлінні було надано одяг, взуття, постільну білизну тощо. Питання працевлаштування зазначеної категорії осіб вирішуються разом з районними центрами зайнятості шляхом влаштування звільнених на заброньовані робочі місця. Цього року таким чином влаштовано 18 людей,  зазначають в управлінні.
  Щомісячно члени комісії проводять особисті прийоми засуджених в установах виконання покарань Дніпропетровська. У таких закладах розташовані інформаційні листівки з інформацією про служби та організації міста, які опікуються проблемами зазначеної категорії осіб. Функціонує також телефонна лінія довіри (749-64-44) щодо здійснення громадського контролю за дотриманням прав засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, додають в управлінні.
  Міська спостережна комісія створена у 2005 році з метою допомогти колишнім в'язням облаштуватися на волі. До її складу входять представники громадських та благодійних організацій міста, виконавчих органів міської ради, зазначають в управлінні.