Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

74 спецмашини долучилися до прибирання міських шляхів.

altАктивізувати роботу з прибирання від снігу та посипання доріг доручив сьогодні на нараді комунальним службам міський голова Іван Куліченко. Очільник міста поставив задачу особливу увагу приділяти розчищенню та посипці тротуарів і пішохідних доріжок. 
  Вихідними прибирати від снігу та посипати міські дороги виїжджали 74 машини — це  снігоочисна техніка та  піскорозкидувачі, повідомляють у департаменті комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради. Зокрема, комунальники використали 1 тисячу 770 тонн соляно-піщаної суміші та 35 тонн чистої солі. За інформацією управління житлового господарства міської ради, для розчищення від снігу прибудинкових територій зранку були задіяні понад 1 тисяча 250 двірників. Зокрема для посипки тротуарів та прибудинкових доріжок використано майже 9 тонн суміші.
  Роботи продовжуються і у разі необхідності триватимуть цілодобово. Комунальні служби звертаються до водіїв з проханням не залишати автомобілі на узбіччі вулиць і доріг міста, щоб не створювати затори і не заважати роботі снігоприбиральної техніки.
  Міський громадський авто- та електротранспорт працює у звичайному робочому режимі, зазначають у департаменті транспорту та зв'язку міської ради.
  У департаменті споживчого ринку і сфери послуг звертаються до керівників приватних підприємств та організацій міста із закликом розчистити та посипати прилеглі до їх установ території та пішохідні доріжки. Вихідними інспектори комунального підприємства “Управління контролю за благоустроєм території міста” надали 186 приписів та склали 12 протоколів на установи, які не прибрали прилеглу територію від снігу. На підприємстві нагадують, що розмір штрафу за таке порушення (згідно зі статтею 152 Адміністративного кодексу України) складає від 850 до 1 тисячі 700 гривен.