Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вакцинація немовлят - первинний метод профілактики вірусного гепатиту В.

  Вакцинація дітей грудного віку є первинним методом профілактики вірусного гепатиту В, нагадують у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради. При цьому медики наголошують, що в Україні щеплення проти гепатиту В  для новонароджених включено до календарю обов’язкових профілактичних щеплень  та проводиться коштом державного бюджету. Дорослі люди з метою зниження ризику інфікування  та за відсутності протипоказань теж можуть зробити щеплення від гепатиту В. У першу чергу вакцинацію слід зробити особам з груп ризику: медикам, працівникам підприємств торгівлі, харчування та дитячих закладів, а також робітникам водоканалів, зазначають у департаменті.
  Вірусні гепатити –  група інфекційних захворювань з переважним ураженням печінки і вираженими симптомами інтоксикації. Розрізняють вірусний гепатит А, В, С, D і Е. За клінічним перебігом виділяють легку, середньоважку і важку злоякісну форми (гепатит В, С, D). Перебіг може бути гострим, хронічним, з ускладненнями або без них, додають у департаменті.
  За даними ВООЗ 1\3 населення світу інфікована вірусом гепатиту В. А справжня кількість хворих на гепатит С невідома, адже хвороба зазвичай тривалий час протікає безсимптомно і спричиняє  цироз печінки та онкологічні захворювання, через це  медики її називають «лагідним вбивцею». Передаються віруси гепатиту В та С, в основному, через кров, при сексуальних контактах, використанні ін’єкційних наркотиків, зазначають у департаменті.
  З питань обстеження та лікування вірусних гепатитів можна звертатися до Дніпропетровської міської клінічної лікарні №21 за адресою: вул. Канатна, 17.