Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року близько 200 тисяч людей відвідали дніпропетровські театри.

altЗ початку року близько 200 тисяч людей відвідали дніпропетровські міські театри. Про це під час прес-конференції повідомила заступник начальника управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради Людмила Кудряшова. «За цей час наші театри показали близько 500 вистав та подарували глядачам 6 прем'єр. Поповнили репертуар: «Дульсинея Тобосская» ( театр Віримо); «Белоснежка», «Про Василису Прекрасную и Кощея Бессмертного» (театр ляльок); фільм про нашого земляка Олександра Поля та антрепризна вистава «Пат або гра королів» (Телетеатр); «Интернетленки-3» (КВН ДГУ)», - зазначила Людмила Кудряшова. Окрім того, цей рік приніс міським театрам багато нових нагород та перемог. З-поміж іншого, театр «Віримо» зі своєю виставою «Дульсінея Табоська» переміг у 4 номінаціях  на фестивалі «Січеславна», який проходив у Дніпропетровську. Він також отримав гран-прі за виставу «Очень простая история» на Міжнародному кінофорумі «Золотой Витязь» у Москві. «Дніпропетровськ – єдине місто в Україні, яке має одразу дві нагороди – золотий та срібний витязь. Срібну нагороду на кінофорумі «Золотой Витязь» 2005 року здобув театр «Крик». Наше місто і сьогодні тримає столичний рівень мистецтва, і це дуже приємно. Важливо також, що наші театри завжди заповнені глядачами, тож нам є для кого працювати і надалі»,  додав художній керівник театру одного актора «Крик» Михайло Мельник.
  Театр ляльок також привіз із різноманітних конкурсів нові перемоги. З-поміж іншого,на регіональному фестивалі «Січеславна» за виставу «Білосніжка» він отримав гран-прі. Таку ж нагороду театр здобув на ІІ Всеукраїнському фестивалі театрів ляльок «Мереживо казкове» за виставу «Про Василису Прекрасную и Кощея Бессмертного». Директор театру ляльок Валентин Фетісов повідомив, що вони сумісно із театром  опери та балету наразі готують нову виставу «Снігова королева». «Ми намагаємось створити для дитини святкову атмосферу, щоб кожний похід до театру був незабутнім. Наші вистави пізнавальні та повчальні. Через виставу ми намагаємось донести до дітей як треба  поводитись з близькими й рідними людьми та інші важливі речі», - додав Валентин Фетісов.
  Людмила Кудряшова також додала, що цього року театр одного актора «Крик» отримав статус «академічний». А молодіжний театр-студія «Віримо» став драматичним молодіжним театром «Віримо».
  На сьогодні у Дніпропетровську  працюють 5 театрів міського підпорядкування: Академічний український театр одного актора «Крик», Драматический молодіжний театр «ВІРИМО!», Телевізійний театр, Театр ляльок, Театр «КВН ДГУ», зазначають в управлінні культури та мистецтв міської ради.