Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У міській раді дякували чорнобильцям за подвиг.

alt  Сьогодні у міській раді вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Міський голова Іван Куліченко подякував чорнобильцям за подвиг і вручив грамоти. „Міцного здоров'я, благополуччя, добра та миру вам і вашим родинам. Піклуйтеся і допомагайте одне одному”, - сказав Іван Куліченко. Він також зазначив, що сьогодні у Дніпропетровську мешкають майже 7,5 тисяч чорнобильців, з них 4,5 тисяч учасників ліквідації наслідків аварій на Чорнобильській атомній електростанції. «Основне соціальне забезпечення цієї категорії населення відбувається на державному рівні — з-поміж іншого це виплата пенсій, лікування, оздоровлення. Разом з тим місто теж вже не один рік долучається до вирішення проблем чорнобильців. У нас затверджена і працює міська програма соціального захисту дніпропетровців, постраждалих  внаслідок Чорнобильської катастрофи, згідно якої виплачується і надається матеріальна і натуральна допомога, виділяються кошти на оздоровлення. Зокрема, з нагоди сьогоднішної пам'ятної дати 1 тисяча 228 інвалідів – чорнобильців отримають матеріальну допомогу у розмірі 450 гривень. Таку ж матеріальну допомогу виплатять і інвалідами по загальному захворюванню. У квітні  826 вдів (вдівців) померлих чорнобильців отримали коштом міського бюджету матеріальну допомогу у розмірі  550 гривень», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
 Окрім того, за словами очільника міста, в рамках відповідної комплексної програми цього року було оздоровлено 126 чорнобильців міста 1 та 2 категорії. У новому будинку, зведеному коштом міського бюджету на житловому масиві “Західний” 5 чорнобильцям були виділені квартири. З травня цього року ми розпочали частково відшкодовувати витрат комунальному   підприємству "Ритуальна служба" за поховання померлих чорнобильців у розмірі 1 тисяча 500 гривень, додав  Іван Куліченко.
  14 грудня відзначається День вшанування ліквідаторівнаслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Указ про відзначення цього дня підписав Президент України у 2006 році.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt