Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Майже 85 тисяч гривень повернуто мешканцям міста за неякісні товари та послуги.

altМайже 85 тисяч гривень повернуто з початку року мешканцям міста за неякісні товари та послуги. Про це під час прямої лінії повідомив начальник управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради Артем Іонесян. «Зокрема, з початку року до управління надійшло 465 письмових звернень від мешканців міста щодо порушення їх права як споживачів. Ми всі звернення розглянули, допомогли задовольнити вимоги споживачів та надали консультації згідно  з чинним законодавством», - зазначив Артем Іонесян. За телефоном надано майже 2 тисячі консультацій, а на особистий прийом до начальника управління звернулось понад 100 чоловік. Найбільше, 58% скарг стосувалося  якості непродовольчих товарів, а саме мобільних телефонів, ноутбуків, побутової техніки, взуття,  41%  -   послуг з виготовлення  на замовлення металопластикових вікон та меблів, а також їх установки, лише 1 % звернень стосувався продовольчих товарів. Артем Іонесян також додав, що з настанням зими збільшилась кількість скарг на зимове взуття та одяг, дещо зменшилась кількість скарг на побутову техніку. Це пов'язано з тим, що покупці стали більш обізнаними та за наявності дефектів одразу повертають товар до магазинів.
«Напередодні Новорічних свят вкотре нагадую, що купувати продовольчі товари безпечніше у великих супермаркетах. Обов'язково потрібно зберігати товарні чеки, оскільки лише за наявності чеків споживач може повернути свої гроші або замінити товар. Якщо сумніваєтесь у якості товарів – запитуйте у продавців сертифікат якості.
Звертаю увагу мешканців і на те, щоб вони купували непродовольчі товари у тих магазинах, які вже давно працюють на ринку і добре себе зарекомендували. При купівлі взуття  обов'язково перевірте наявність маркування, зокрема, штрих-кодів, країни-виробника тощо», - зазначив Артем Іонесян.
  За словами начальника управління, з початку року фахівці управління безпосередньо за скаргами споживачів здійснили 86 планових та 78 позапланових перевірок суб'єктів підприємницької діяльності, під час яких було перевірено товарів на суму 240 тисяч гривень. За результатами перевірок на порушників було складено 26 адміністративних протоколів.
  Управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради працює за адресою: вул. Високовольтна, 14, телефон 379-08-79. Прийомні дні — вівторок та четвер з 10.00 до 17.00. Обідня перерва з 13.00 до 14.00.