Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Головна ялинка міста відкриється 29 грудня.

alt29 грудня у центральному міському парку Лазаря Глоби відбудеться урочисте  відкриття Головної ялинки міста. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Зокрема, цього вечора у парку буде представлено містерію – шоу „Новий рік народився”, головним режисером якого став викладач Дніпропетровського училища культури Олександр Власенко. У виставі буде задіяно майже 200 осіб, серед них учасники зразкової шоу-групи „Жайвір”, ансамблю естрадного танцю „Модерн”, ансамблю танцю „РЕД СТАР”, народного ансамблю танцю „Радість”, народного циркового колективу „Дружба”, хореографічного колективу „Зіронька”, вокально-хореографічного колективу „Юність Дніпра” та інших. Вистава супроводжуватиметься лазерним шоу, а завершиться захід святковим феєрверком.
   Цьогорічна 26-метрова новорічна красуня з 12 тисяч ялинкових гілок має багато новорічних іграшок та гірлянди довжиною понад 1 кілометр. Головна ялинка нашого міста — єдина в Україні, обладнана обертаючим механізмом. Радуватиме містян новорічна красуня до  14 січня, щодня біля неї концертні програми представлятимуть райони міста. Окрім того, для маленьких дніпропетровців лунатиме тематична радіопрограма, працюватиме містечко атракціонів, зазначають в управлінні.
   Святкову програму дніпропетровцям та гостям міста подарують й інші парки та сквери міста. Зокрема, у центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка відбудеться новорічний концерт дитячих творчих колективів «Казка зимового парку», новорічна молодіжна шоу-програма за участю творчих колективів міста «Зустрічаймо Новий рік», у зоопарку проходитиме новорічна акція  «В новий рік до Монастирського». З 19 грудня по 14 січня у сквері Леніна відбудуться новорічні вистави та поздоровлення від творчих колективів області та міста. Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького спільно з будинком культури «Лоц-Кам’янський” приготували для дніпропетровців новорічне свято „Новий рік іде”.
   Традиційно, для наймолодших дніпропетровців театри міста підготували яскраві театральні свята. У репертуарній афіші – 12 казок. На юних глядачів чекають зустрічі з виставами різних жанрів. З-поміж іншого, ценоворічна казка „Маленькая волшебница” (академічний театр ім. Горького), „Білогорія – країна мрій” (академічний театр ім. Т. Г. Шевченка ), „Лісовий маскарад” (міський молодіжний театр „Віримо”),  „Солом’яний бичок і рок-група „Ко-за-чок” (молодіжний театр „Камерна сцена”), а також музичні та лялькові  казки. Загалом під час новорічних святу театрах міста буде показано 117 дитячих вистав, які зможуть відвідати понад 65 тисяч осіб, додають в управлінні.