Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Цього року у Дніпропетровську було перейменовано 8 вулиць.

  Цього року у Дніпропетровську було перейменовано 8 вулиць, найменування яких дублювалося на території Ленінського району Про це повідомили на комунальному підприємстві “Центр містобудування архітектури землеустрою та кадастру”. Вказане дублювання виникло у результаті приєднання до Ленінського району колишнього селища міського типу Таромське.
  Зокрема, вул. Гірська була перейменована на вул.  80-річчя Дніпропетровщини (на честь 80-річчя Дніпропетровської області), вул. Дружби — на вул. Бунчакова (від назви - бунчук - ознаки влади козацьких отаманів), вул. Красіна — на вул. Петра Калнишевського (на честь останнього кошового отаману Запорізької Січі), пров. Лікарняний — на вул. Таромську (від історичної назви місцевості - кол.сел. Таромське), вул. Маяковського — на вул. Паланкову (від назви основної адміністративно-територіальної одиниці Запорізької Січі у XVIII ст.), вул. Народна — на вул. Академіка Задонцева (на честь видатного вченого-рослинознавця), вул. Орловська — на вул. Кошова (від назви кошових отаманів - керівної посади на Запорізькій Січі у XVII-XVIII ст.), пров Червоноармійський — на пров. Футбольний.
  Дублювання адресації призводить до плутанини під час реєстрації фізичних осіб за місцем мешкання й одержання недостовірних даних довідковими службами міста, реєстрації прав власності на нерухоме майно, а також негативно впливає на роботу міських служб: швидкої допомоги, пошти, міліції, пожежної служби. З огляду на це зазначені вулиці отримали нову назву, зазначають на підприємстві.
  Також з початку року у місті з'явилися нові вулиці та площі: у Кіровському районі це площа  80-річчя Дніпропетровської області, в АНД районі в районі вул. Вітряної тепер є вул. Чарівна, в районі вул. Моторної, Гуртової та Злагоди — вулиці Трав'яна, Лілейна та туп. Ірисовий. У Самарському районі в районі вул. Кузнєцова та Містобудівників з'явилися вулиці Маслинова та Щаслива, додають на підприємстві.