Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року майже на 90 вулицях міста відремонтовано зовнішнє освітлення.

alt З початку року майже на 90 вулицях міста відремонтовано зовнішнє освітлення. Про це під час прес-конференції повідомив директор комунального підприємства «Міськсвітло» Олександр Олефіренко. « З-поміж іншого поточний ремонт зовнішнього освітлення виконаний на вулицях Грінченка, Панфілова, Короленка, Лісозаводській, Батумській, Набережній-Заводській, 20 років Перемоги, Зеленогорській та на інших. Зокрема, на відремонтованих вулицях встановлено майже 3 тисячі світильників та змонтовано майже 85 кілометрів повітряно-кабельної лінії. Роботи з відновлення вуличного освітлення проводяться у кожному районі міста згідно титульних списків. Ремонт здійснюється коштом міського бюджету, на ці цілі вже витрачено понад 5 мільйонів 200 тисяч  гривень», - зазначив Олександр Олефіренко. Він також додав, що до кінця року планується  відновити вуличне освітлення ще на понад 20 вулицях міста, зокрема на вул. Марії Кюрі, Косіора, Політехнічній, Стадіонній та інших. За словами диреткора КП «Міськсвітло», цього року на поточний ремонт вуличного освітлення виділено 5 мільйонів 674 тисячі гривень.
  З відновленням зовнішнього освітлення,  збільшується кількість ліхтарів, які знаходяться у роботі, а отже  і зростає кількість споживаної електроенергії. За словами Олександра Олефіренка, для зменшення витрат за спожиті електроносії підприємство постійно впроваджує енергозберігаючі заходи. На сьогодні вже встановлено 278 одиниць диференційованих за часом доби приладів обліку електроенергії. Наприклад, при роботі таких лічильників середньомісячна економія на 1 лічильнику складає складає 589 гривень або понад 7 тисяч гривень на рік. Також підприємство продовжує замінювати світильники з ртутними лампами і лампами накалювання на високоекономічні світильники з натрієвими лампами та й загалом модернізовувати зовнішнє освітлення вулиць через запровадження нових контролюючих пунктів. Нові контролюючі пункти дозволяють дотримуватись установленого режиму освітлення міста і таким чином економити електроенергію. 
  На балансі комунального підприємства “Міськсвітло” майже 63 тисячі світлоточок, понад 14 тисяч опор та мережі протяжністю понад 2 тисячі кілометрів. Управління і контроль за роботою мереж зовнішнього освітлення у місті здійснюється за допомогою 49 телефонних транзитних пар, 3 радіоканалів та 27 каналів GSM.
  Щодо роботи вуличного освітлення можна звертатися до цілодобової диспетчерської служби КП «Міськсвітло»: тел. 745-31-29 та 745-13-07.