Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську усиновлено 64 дитини.

alt У Дніпропетровську з початку року усиновлено 64 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них 55 громадянами України, 9 дітей – іноземними громадянами. Про це повідомили в управлінні-службі у справах дітей Дніпропетровської міської ради. Окрім того,  з початку року створено 18 прийомних сімей, до яких влаштовано 20 дітей. Також у місті  з'явилося ще 2 дитячих будинків сімейного типу, де  тепер живуть 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ще 11 дітей стали членами вже існуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. На сьогодні 5 дніпропетровців, які хочуть створити  прийомні родини пройшли навчання при обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Наразі вони підбирають дітей на виховання, зазначають в управлінні.
  В управлінні наголошують, що для них головна задача не забирати дитину із родини, а допомогти створити належні умови для її подальшого перебування у сім’ї, якщо ж це  неможливо, то знайти дитині нову родину. На сьогодні в області дієконцепція розвитку сімейних форм«Родина для дитини», головна мета якої знайти родину для кожної дитини, повідомляють в управлінні.
  На сьогодні на обліку в управліннях-службах у справах дітей знаходиться 1 тисяча 839 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 1 тисяча 471 дитина  виховуються опікунами, у прийомних сім'ях чи дитячих будинках сімейного типу, додають в управлінні.