Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську грипу немає.

alt На сьогодні у Дніпропетровську захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції відповідає сезонному рівню та не перевищує епідемічний поріг. Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради. За останній тиждень до Центрів первинної медико-санітарної допомоги звернулись понад п’ять з половиною тисяч осіб з ознаками ГРВІ. Медики наголошують, що при перших проявах ГРВІ краще залишитися вдома та викликати сімейного чи дільничного лікаря. Якщо ж загальний стан хворого різко погіршився – потрібно негайно викликати швидку та не відмовлятись від госпіталізації, оскільки це може загрожувати вашому життю.
  Медики нагадують - вберегтись від грипу можна. Для цього необхідно мити руки з милом, уникати великих скупчень людей та користуватись одноразовими масками. Але, найефективнішим методом запобігання  грипу є вакцинація. Цього року у міському бюджеті передбачено 280 тисяч гривень на вакцинацію осіб, що входять до груп ризику, зокрема, осіб, що мають хронічні захворювання, вагітних та медичних  працівників. Коштом міського бюджету вже прищеплено більше 2  тисяч осіб, які входять до групи ризику.
  Фахівці прогнозують, що цього року до України прийдуть нові штами грипу - А/Вікторія, B/Вісконсін та вже відомий вірус грипу А/Каліфорнія. У Дніпропетровську початок епідемії очікують у кінці січня.