Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Соціальні служби допомагають дніпропетровцям, які зазнали домашнього насилля.

alt  З початку року у Дніпропетровську до Центрів соціальних служб для дітей, сім'ї, та молоді надійшло 169 звернень з приводу насилля у сім'ї або реальної загрози його вчинення. Про це під час прес-конференції повідомила директор міського центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді Інна Фатнєва. «За статистикою найчастіше жертвами стають діти та жінки. Насилля в українських родинах має прихований характер. Наші жінки не звикли розповідати про насилля у своїх сім'ях, тож, якщо вже жертва звернулась до соціальних служб чи міліції – це крайній захід», - зазначила Інна Фатнєва. Вона також наголосила, що всім особам, які звернулись до центру надана допомога різного характеру, зокрема, психологічна, інформаційна, юридична та соціально-економічна. Остання передбачає сприяння в оформленні документів на різні види соціальної допомоги, субсидії тощо.
  Загалом з початку року на облік міського центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді взято 71 сім'ю, де мало місце насилля. «Постраждалим була надана допомога, але проблеми такого характеру не вирішуються за один раз, тому такі сім'ї беруться під соціальний супровід, це значить, що соціальний працівник буде періодично відвідувати родину та проводити індивідуальну роботу з кожним її членом»
  Особи, що зазнали домашнього насилля можуть звертатись також до міліції та до нещодавно відкритого інформаційно-консультаційного центру для осіб, що постраждали від домашнього насилля «Ліберта». «Ми надаємо юридичну та психологічну допомогу і  беремо під соціальний супровід. Всі ці послуги безкоштовні. Наш центр також має власний сайт http://dduvs.dp.ua/1/, на якому з-поміж іншого наші спеціалісти надають онлайн-консультації», - додала керівник інформаційно-консультативного центру «Ліберта» Тетяна Тєлькінена.
  Особи, що зазнали насилля у сім'ї можуть звертатися до інформаційно-консультативного центру для осіб, постраждалих від домашнього насилля «Ліберта»  за телефоном 31-72-77 з 14.00 до 17.00 та до Центрів соціальних служб для сім'ї дітей, та молоді за телефоном: 772-30-64 з 9.00 до 18.00.  Цілодобово допомогу можна отримати в Обласному центрі соціально-психологічної допомоги за телефоном 376-53-83.