Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містян закликають вчасно сплачувати за послуги з водопостачання.

alt   Погасити свої борги за послуги з водопостачання та водовідведення і не нарощувати поточної заборгованості. З таким закликом під час прямої телефонної лінії  до мешканців міста звернулася начальник управління водозбуту комунального підприємства “Дніпроводоканал” Людмила Тонкопій. “На сьогодні дніпропетровці за воду і каналізацію заборгували понад 118 мільйонів гривень, з них 15 мільйонів гривень винні мешканці приватного сектору, решта — споживачі багатоквартирних будинків. Загалом найбільш гострим питанням для нашого підприємства є своєчасні розрахунки з-поміж іншого за електроенергію, покупну воду. Зокрема, сума рахунків за електроенергію та покупну воду складає понад 50% від загального обсягу рахунків, пред’явлених споживачам за надані послуги з водопостачання та водовідведення, це не враховуючи експлуатаційні витрати підприємства, пов’язані з підтримкою системи водопостачання та водовідведення у працездатному стані”, - зазначила Людмила Тонкопій.
   За її словами, зазначені витрати можливо компенсувати за рахунок надходження платежів від населення. Через споживачів, які не вважають своїм обов’язком вчасно розраховуватись за спожиті послуги, місто може залишитись без питної води в разі відключення електроенергії або припинення подачі покупної води. Серед боржників ми постійно проводимо роз'яснювальну роботу, надсилаємо звернення, повідомлення та приписи щодо необхідності погашення заборгованості. Зокрема, найбільші боржники мешкають за такими адресами: Донецьке шосе, 15 (будинок на 590 квартир, борг мешканців майже 276 тисяч гривень), Донецьке шосе, 7 (будинок на 548 квартир, борг мешканців майже 169 тисяч гривень), вул. Моніторна, 10 (будинок на 494 квартири, борг мешканців 133 тисячі гривень). Уточнити або звірити суму своєї заборгованості можна у абонслужбі за місцем мешкання, додала начальник управління підприємства.
    Разом з тим під час прямої телефонної лінії Людмила Тонкопій подякувала сумлінним платникам та тим, хто знаходить можливість розрахуватись з боргами. Регулярність надходження коштів дозволяє підтримувати об’єкти підприємства в працездатному стані та забезпечувати місто питною водою, наголосила Людмила Тонкопій.
    Комунальне підприємство “Дніпроводоканал” експлуатує Кайдацьку та Ломовську насосно-фільтрувальні станції, 9 водопровідних насосних станцій, 53 підвищувальні насосні станції водопроводу, 52 насосні станції водовідведення, 2 тисячі кілометрів водопровідних мереж та 1 тисячу 200 каналізаційних мереж. Також на балансі у підприємства — каналізаційні очисні споруди: Центральна станція аерації, Південна станція аерації, Лівобережна станція аерації, очисні споруди „Лісний”.