Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську цього року створено 40 ОСББ.

alt  З початку року у 57 житлових будинках, де створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), коштом міського бюджету виконані роботи з капітального ремонту.  Про це під час прямої телефонної лінії повідомив заступник начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Ігор Ляшенко. “Не в усіх цих будинках безпосередньо виконані капітальні ремонтні роботи, по деяким з них цього року проведено лише обстеження, підготовлено проект, виконано експертизу, а ремонті роботи проводитимуться вже наступного року. В той же час цього року  в ОСББ «Наукове 1» (вул. Казакова, 4) коштом міського бюджету капітально відремонтовано внутрішньобудинкову систему електропостачання, в ОСББ «Кристал» (вул. Янтарна,  79, корпус № 3, 5) – покрівлю, систему холодного і гарячого водопостачання, в ОСББ «60 років Жовтня, 11» (вул. 60 років Жовтня,11) – квартири будинку обладнано автономними системами опалення”, - зазначив Ігор Ляшенко.
  За його словами, при плануванні робіт з капітального ремонту будинків ОСББ використовується комплексний підхід для вирішення їх технічних проблем. Значний  за обсягами капітальний ремонт кількох інженерних систем і конструктивних елементів багатоквартирного будинку об’єднання співвласників виконується протягом двох-трьох років. Прикладом такої роботи є капітальний ремонт в ОСББ «Квартет, 16» (Запорізьке шосе, 4,  блок № 2). У цьому будинку у поточному році замінено вантажопасажирський ліфт, капітально відремонтовані системи електропостачання і опалення та частина інших інженерних систем. Наступного року у цьому будинку планується замінити пасажирський ліфт, капітально відремонтувати покрівлю, систему холодного водопостачання, виконати дослідження щодо стану конструкції фундаменту і стін підвалу, додав Ігор Ляшенко.
  У Дніпропетровську  283 об’єднань співвласників багатоквартирнихбудинків, з них 40 створено цього року — це найбільша кількість створених ОСББ за останні шість років.