Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Перевізників закликають дотримуватися усіх правил та норм перевезення пасажирів.

alt  Дотримуватися усіх правил та норм у перевезенні пасажирів на автобусних маршрутах. З таким закликом до керівників  автотранспортних підприємств під час наради щодо попередження травматизму при здійсненні перевезень пасажирів звернувся директор департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міської ради Валентин Мовчан.   
  “Питання пасажирських перевезень стоїть досить гостро, оскільки трапляються і аварійні ситуації з боку водіїв автобусних маршрутів і порушення ними правил дорожнього руху. У зв'язку з цим з літа цього року ми почали впроваджувати систему GPS-моніторингу громадського транспорту, яка дозволяє в режимі он-лайн  відстежувати його рух. Відтак з-поміж іншого ми фіксували перевищення водіями швидкості руху, схід з маршрутів, стоянку транспорту у непристосованому місці тощо. Комісії з безпеки дорожнього руху перевізників застосовують до порушників різні заходи впливу, навіть звільнення”, - зазначив Валентин Мовчан.
  За десять місяців цього року фахівцями комунального підприємства “Дніпроміськтранс” було перевірено 9 тисяч 671 одиницю пасажирського автотранспорту, при цьому виявлено 1 тисячу 89 порушень. Зокрема, відсутність у водіїв належно оформлених особових документів, відсутність ліцензійної картки, неналежний санітарний стан автомобіля, порушення його екіпіровки, не видавання квитків пасажирам тощо. За фактами виявлених порушень складено 662 акти. Керівникам автотранспортних підприємств була направлена відповідна інформація для реагування на виявлені порушення, - сказав директор підприємства Дмитро Крижановський.
 За його словами, завдяки впровадженню GPS-моніторингу громадського транспорту вдалось до 30% у порівнянні з минулим роком знизити  кількість порушень транспортного законодавства. Наприклад, за 10 місяців цього року кількість ДТП  з вини водіїв автобусів зменшилась на 18% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, додав Дмитро Крижановський.
  По закінченню наради усім перевізникам наголосили про їх зобов'язання у додержанні усіх вимог щодо забезпечення безпеки пасажирських перевезень та відпрацюванні відповідних заходів з підвищення рівня безпеки дорожнього руху.