Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У дитячих садках відкрито 17 додаткових груп.

altЗ початку року у дитячих садках Дніпропетровська відкрито 17 додаткових груп, до кінця року планується відкрити ще 7.  Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Володимир Гречин. За його словами, зазначені групи розраховані на 500 дітей. Начальник управління також повідомив, що цього року поновлено діяльність дитячого садка № 207 у Бабушкінському районі, у дошкільний заклад реорганізовано  дитячий будинок у Самарському районі. «Окрім того, ми здійснюємо і довгострокові проекти. Так, цього року розроблено проектно-кошторисну документацію на будівництво дошкільного закладу у Таромському, наступний етап – експертна оцінка та будівництво. Завершено проектно-кошторисні роботи на  розширення школи №87 – там є вільні приміщення, які будуть реконструйовані під дошкільний заклад. Після втілення проекту у життя школа перетвориться на навчально-виховний комплекс», - зазначив Володимир Гречин.
  Начальник управління наголосив, що для дітей, з особливими потребами функціонують 57 дошкільних закладів. Сьогодні такі садки відвідують 3 тисячі 500 дітей. Для малечі з порушенням зору діють 8 закладів, з вадами мови - 20, з порушеннями опорно-рухового апарату - 6 дитячих садків. Для дітей  із психічними порушеннями - 15 дошкільних закладів, з малими та затухаючими формами туберкульозу – 8 дитсадків. Цього року, у зв'язку зі збільшенням дітей з особливими потребами перепрофільовано дошкільний заклад у Жовтневому районі на комбінований, для дітей з порушенням мовлення. Такі групи та заклади створені для того, щоб до школи можна було провести корекційну роботу з хворими дітьми.
  Володимир Гречин повідомив, що новим у роботі дошкільних навчальних закладів є те, що батьки можуть подати заявку на реєстрацію дитини до дитсадку через мережу Інтернет. «У мережі Інтернет є спеціальна сторінка, на якій можна ознайомитися з  інформацією про всі дошкільні заклади та подати заявку на реєстрацію до одного з них. Подавати заявки  можна до будь-якого дитсадка, не обов'язково за місцем прописки», - додав Володимир Гречин.
  У Дніпропетровську працює 197 дошкільних навчальних закладів, які відвідують майже 35 тисяч дітей. Сьогодні у місті 96 % дітей віком від 2 до 6 років та 100% дітей п`ятирічного віку відвідують дошкільні навчальні заклади. Зараз вартість перебування однієї дитини у дитячому садку в рік обходиться міському бюджету у 8 тисяч 746 гривень, для порівняння у 2007 році ця цифра складала 4 тисячі 483 гривні.