Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті на 7% збільшилася кількість Інтернет-користувачів.

alt«На 7% збільшилася у Дніпропетровську за рік кількість користувачів Інтернетпослуг. Сьогодні це вже більш ніж 135 тисяч абонентів, не враховуючи тих, хто користується мобільним інтернетом. Все більше мешканців віддають перевагу безпровідній телефонії,оскільки вона має ряд переваг, а саме: відсутність кабельної продукції та гнучка тарифна політика по відношенню до користувачів. На 10% збільшилася кількість таких абонентів у порівнянні з минулим роком, на сьогодні їх понад 45 тисяч»,- зазначив начальник відділу зв'язку департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міської ради Олександр Шевель під час прес-конференці. При цьому помітний спад спостерігається у операторів провідного зв'язку, щорічно вони втрачають до семи відсотків своїх клієнтів, додав Олександр Шевель.
  Перехід з аналогового телебачення в цифровий формат – новий виток у розвитку телекомунікаційних послуг як у Дніпропетровску так і по всій Україні. Перш за все це обумовлено збільшенням кількості телевізійних каналів, а також бажанням користувачів отримувати якіснішу послугу. Так , наприклад, уже сьогодні з  Дніпропетровського телецентру транслюються 19 каналів в аналоговому форматі та 32 канали в цифровому, зазначив начальник відділу зв'язку міської ради. Згідно підписаного Україною міжнародного договору до 2015 року в країні відбудеться повний перехід з аналоговогового до цифрового формату телебачення. « Для підключення до цифрового телевізійного мовлення мешканцям необхідно придбати та встановити телетюнер та дециметрову антену. Безкоштовно отримати телетюнери змогли представники незахищеної категорії населення  відповідно до постанови  Кабінету  Міністрів», - повідомив Олександр Шевель. Так на початок липня поточного року соціальними службами міста було зібрано 19 тисяч 946 заяв щодо забезпечення населення відповідної категорії телетюнерами. На цей час Укрпочтою абонентам доставлено 12 тисяч 741 телетюнер, зазначив Олександр Шевель.
  У Дніпропетровську за словами начальника відділу звязку міської ради послугу цифрового кабельного телебаченя надає єдина компанія «Воля», яка на 80% покриває багатоквартирні будинки.
  Сьогодні у місті близько 370 тисяч абонентів, які користуються провідним фіксованим зв'язком, понад 135 тисяч користувачів послугами Інтернету та понад 160 тисяч абонентів кабельного телебачення, з них понад 15% вже отримують послуги кабельного цифрового телебачення, зазначають у департаменті транспорту та зв'язку міської ради.