Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровськ готується відзначати День студента.

alt У Дніпропетровську до Дня студента заплановано безліч святкових розважальних заходів. Один з них проходитиме сьогодні — це турнір з боулінгу серед команд органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів міста. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради Руслан Буленок.”Окрім того, цього тижня будуть проведені студентські спортивні змагання з  з пейнтболу, більярду, спортивного квесту. Також цієї суботи «Льодова арена», що у молодіжному парку на житловому масиві “Червоний камінь” підготувала  для наших студентів молодіжну акцію “Льодовиковий період”, під час якої молодь зможе безкоштовно один сеанс покататися на ковзанах. Для цього потрібно буде лише пред'явити студентський квиток. Акція проходитиме з 12.00 до 15.45 з і супроводжуватиметься цікавою розважальною програмою”, - зазначив Руслан Буленок.
  З нагоди свята найактивніші студенти міста, відмінники та переможці наукових і творчих конкурсів, лідери студентського руху будуть запрошені до Дніпропетровської міської ради на урочистий прийом міського голови. Вже традиційно в рамках Дня студента проходитимуть півфінальні ігри відкритого міжвузівського чемпіонату КВН «Кавун — 2012», вони відбудуться  20 та 21 листопада у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури. А от студентські театральні колективи демонструватимуть свої таланти у міжнародному фестивалі студентських театрів „Театральна сесія”, який проходитиме з 21 по 25 листопада у Палаці студентів Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, - сказав начальник управління.
  У місті вже понад десяти років функціонують комплексні програми підтримки студентської молоді. Сьогодні 289 студентів нашого міста щосеместрово отримують іменні стипендії. Зокрема, 37 є стипендіатами Президента України, 26 — Верховної ради України, 175 — Дніпропетровської обласної ради, 51 студент отримує стипендію міської ради, розмір якої  складає 1 тисячу 60 гривень для вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації та 720 гривень для вищих навчальних закладів I-ІІ рівня акредитації. Окрім того студенти нашого міста мають реальну можливість отримувати матеріальну винагороду на реалізацію своїх дипломних проектів і проектних розробок, які упродовж року вони подають на конкурс „Інтелект – Творчість – Успіх”, додав Руслан Буленок.
  У Дніпропетровську 13 державних вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації та 22 заклади I-II рівня акредитації, у яких навчаються близько 93 тисяч студентів. Сьогодні близько 21 тисячі студентів Дніпропетровська мешкають у гуртожитках, яких у місті 84. У 154 студентських сім’ях (обидва члена сім’ї - студенти) виховуються 123 дитини, додають в управлінні.
  Щорічно 17 листопада в Україні відзначається День студента.