Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року у місті відкрито 73 магазини.

altЗа перше півріччя  обсяг роздрібного товарообороту офіційно зареєстрованих підприємств торгівлі та ресторанного господарства міста збільшився на 15,2 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав понад 8,5 мільйонів гривень. Про це повідомили у департаменті споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міської ради. З початку року у місті відкрито  73 магазини за рахунок реконструкції нежитлових приміщень та будівництва нових (23 продовольчих та 50 непродовольчих), а також розпочали роботу 46 підприємства ресторанного господарства.
  Окрім того, з початку року у місті відкрито 5 великих торговельних центрів та магазинів загальною площею майже 40 тисяч квадратних метрів.  Дніпропетровськ продовжує посідати перше місце серед обласних центрів по забезпеченості населення торговельними площами магазинів. На тисячу мешканців припадає 832 квадратних метри торговельної площі, зазначають у департаменті.
   Загалом за останні роки у місті відбулися позитивні зміни в розвитку матеріально-технічної бази торгівлі: впроваджуються сучасні торговельні технології, створюються роздрібні торговельні підприємства, які за рівнем культури обслуговування покупців відповідають вимогам європейських стандартів,  а також вітчизняні торговельні мережі, які працюють під однією торговельною маркою, дотримуються єдиної стратегії діяльності, мають єдиний центр управління, координації та контролю, власний розподільний склад, додають у департаменті.
   У місті працюють 103 супермаркети, 71 торговельний центр та 51 великий спеціалізований непродовольчий магазин.