Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Триває реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

  Згідно з минулорічною статистикою майже 90% одинадцятикласників пройшли пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Про це під час прес-конференції повідомив начальник  управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Володимир Гречин. “Вже п'ятий рік поспіль перед основним тестуванням влітку абітурієнти проходять пробне ЗНО навесні.  Для організації цього процесу управління освіти та науки міської ради видало відповідні накази, провело наради з керівниками районних відділів освіти. Після завершення реєстрації на пробне тестування, ми визначимо місця його проведення”, - зазначив Володимир Гречин.
   З 1 до 30 листопада на сайті Дніпропетровського регіонального центру (dneprtest.dp.ua) триває реєстрація на проходження пробного незалежного оцінювання. За словами директора Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марини Горбенко-Хвастунової, на сьогодні по Дніпропетровську на пробне ЗНО зареєструвалися понад 200 осіб. Традиційно популярними предметами, які обирають абітурієнти для пробного тестування є українська мова та література, математика та історія України. Загалом пробне тестування проводитиметься з 11 предметів за графіком: 23 березня — українська мова і література, англійська, німецька, французька, іспанська мови, біологія, фізика, російська мова, всесвітня історія, 30 березня — математика, історія України, хімія, географія, світова література. Кожен учасник після завершення процедури тестування отримає правильні відповіді на завдання тесту. Крім того, учасники матимуть можливість визначити власні результати пробного оцінювання за рейтинговою шкалою 100-200 балів, спираючись на інформацію, яка буде розміщена на сторінці нашого сайту — “Особистий кабінет учасника пробного зовнішнього незалежного оцінювання”,- сказала Марина Горбенко-Хвастунова.
   Участь у пробному ЗНО дає можливість не лише психологічно адаптуватися до основної сесії тестування, а й ознайомитися з процедурою її проведення, правилами заповнення бланків відповідей, навчитися розподіляти час для роботи над тестами, визначити власне свій рівень знань з того чи іншого предмета, додала директор регіонального центру.
   Цього навчального року у місті 5 тисяч 777 одинадцятикласників,  зазначають в управлінні освіти та науки Дніпропетровьсокї міської ради.