Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Міський голова привітав працівників соціальної сфери.

Міський голова привітав працівників соціальної сфериСьогодні в Аерокосмічному центрі вітали працівників соціальної сфери з їх професійним святом. На урочистості були запрошені понад 500 осіб, які працюють у міських закладах соціальної сфери, ветерани та пенсіонери соціальної сфери, представники громадських організацій. Кращим із них міський голова Іван Куліченко вручив подяки.
       “Цієї неділі своє професійно свято відзначатимуть понад 2,5 тисячі осіб, які працюють  у закладах соціальної сфери міста і більшість з них — це жінки. Вони присвятили своє життя благородній і водночас складній справі – соціальній роботі, опікою над проблемами  пенсіонерів, одиноких літніх людей, ветеранів та інвалідів, дітей-сиріт, молоді, жінок, багатодітних родин. Соціальна сфера – своєрідний барометр самопочуття суспільства. Соціальний працівник – це не просто професія, а життєва позиція, в якій немає місця для песимізму та безнадії. Саме працівники соціальної сфери одними з перших зустрічаються як з радісними подіями в житті людей – народження дитини, так і з їхніми невирішеними проблемами і  часто – з горем”, - сказав Іван Куліченко.
       Очільник міста побажав запрошеним працівникам соціальної сфери міцного здоров'я, любові, родинного затишку та бажання працювати на благо мешканців міста. Після привітань для усіх запрошених виступили творчі колективи міста.
      Працівники соціальної сфери щоденно піклуються про своїх земляків в управліннях праці та соціального захисту населення міської та районних у місті рад, територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг), міському центрі соціальної допомоги, міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, пенсійному фонді, районних центрах зайнятості, відділеннях виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань  України, фонді загальнообов’язкового соціального страхування.  
      День працівників соціальної сфери відзначається щорічно у першу неділю листопада. Указ про започаткування свята підписав Президент України у 1999 році.