Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад сто сімнадцять мільйонів доларів іноземних інвестицій залучено за півріччя до Дніпропетровська.

alt  За перше півріччя  до Дніпропетровська залучено 117,5 мільйонів доларів США прямих іноземних інвестицій. Про це повідомили у департаменті міжнародних зв'язків та інвестиційних проектів Дніпропетровської міської ради. Інвестиції внесені переважно у промислові підприємства міста (29%), фінансові організації (23,4%),у підприємства, що здійснюють операції з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та наданням послуг підприємцям (20,8%).Загалом за минулий рік в економіку міста було залучено інвестиції з 51 країни світу.
         За шість місяців цього року імпорт товарів до міста у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року збільшився на 26%, експорт , навпаки, зменшився— на 1,6%. Зокрема, за вказаний період до нашого міста завезено товарів на 2 мільйони 15 тисяч доларів США, вивезено —  на 1 мільйон 188 тисяч доларів США. Проти січня – червня 2011 року обсяги експорту зросли до країн Африки, Азії, Америки, але зменшилися до країн СНД та Європи. Обсяги імпорту товарів збільшились з країн Африки, Європи, Азії, Америки, але  зменшились з країн СНД, зазначають у департаменті.
          У товарній структурі імпортних надходжень значними були (від загального обсягу імпорту ): машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання (26%); фармацевтична продукція (14%); полімерні матеріали, пластмаса та виробів з них (12%); чорні метали  (9%); нафта та продукти її  перегонки (6,3%). Основу товарної структури експорту міста складали: чорні метали та вироби з них  - 50,6% загального обсягу; наземний транспорт, літальні апарати, плавучі засоби (16%); машини, обладнання, механізми, електротехнічне обладнання (7%); жири та олія тваринного або рослинного походження (4,7%); полімерні матеріали, пластмаса (4%), додають у департаменті.