Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську за добу похолодає-прогноз синоптиків.

       Найближчої доби у Дніпропетровську очікується різке зниження температури повітря. Про це під час прес-конференції повідомила начальник відділу метеорологічних прогнозів Дніпропетровського  регіонального центру гідрометеорології Наталія Логвиненко.  “Уночі 31 жовтня внаслідок вторгнення арктичного повітря температура повітря у місті знизиться до 0-5 градусів тепла, а вдень до  плюс 4-9 градусів. Вже 1 листопада температура вночі становитиме від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла, а вдень 6-11 вище нуля.Опади припиняться у ці дні, а вже 2 та 3 листопада можливий невеликий дощ і вдень трохи потеплішає до 7-12 градусів. Загалом листопад очікується бути теплим та дощовим”, - зазначила Наталія Логвиненко.
      За попередніми  оцінками Українського Гідрометцентру, нинішня зима буде помітно холоднішою від тих зим, які у нас були за останні 20 років. “У січні очікується температура у межах норми — мінус 5 градусів при нормі мінус 5,3 градуси, у лютому — температура буде приблизно такою ж.  Зробити точний прогноз на  які місяці припаде пік морозів, що традиційно триваються 3-4 доби, поки що неможливо. Ця зима не буде аномально холодною. За останні 10-15 років ми звикли до теплих зим, коли температура перевищувала норму на 2-8 градусів,  а тепер ми повертаємося до кліматичної норми”, - сказала Наталія Логвиненко.
       За її словами, цьогорічний літній сезон у нашому регіоні став найдовшим за весь період спостережень. Якщо в середньому літо триває 140 днів, то в цьому році- 178. Почалося літо 24 квітня, майже на три тижні раніше кліматичних строків, коли середньодобова температура стійко перевищувала 15 градусів тепла, а закінчилося лише 18 жовтня, коли температура почала знижуватися від цієї позначки. До цього триваліше літо було зафіксовано у 2006 році (160 днів), а найкоротше — у 1933 році (102 дні), додала начальник відділу метеорологічних прогнозів Дніпропетровського  регіонального центру гідрометеорології.