Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

" Запорізька Січ" Данила Сахненка отримала друге народження.

alt   Історична реконструкція зйомок першого українського повнометражного фільму в історії світового кіно Данила Сахненка «Запорозька Січ» з нагоди 100-річчя його прем’єри  відбулася  в рамках VIIIМіжнародного фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-cinema» ім.Данила Сахненка, повідомляють в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Реконструкція зйомок масових сцен сторічної давнини  і зараз була проведена у Лоцманській Кам’янці, а окремих епізодів — у селі Гречине Петриківського району за синопсисом  фільму, що зберігся у статтях відомого режисера Андрія Кордюма.
У зйомках взяли участь 12 операторів   із Луцька,  Полтави, Херсона, Шахтарська Донецької області, Верхньодніпровська, Кривого Рогу та Дніпропетровська. У проведенні реконструкції були задіяні:  науковці із Дніпропетровська і Нікополя, актори академічного театру ім. Шевченка, фольклорні колективи, спортсмени кінно-спортивної школи олімпійського резерву на конях, тренери і учні позашкільного закладу «Спас-Штурм», студенти історичного факультету Національного університету ім. Олеся Гончара, представники дніпропетровської кінної міліції на конях, мешканці Лоцманської Кам‘янки,  козацького благодійного  фонду Івана Сірка, громадських козацьких організацій із різних міст України. Костюми для зйомок надали академічні театри: опери і балету, дніпропетровський  театр ім. Шевченка та дніпродзержинський ім. Лесі Українки, Палац студентів ДНУ, музей лоцманів Дніпрових порогів, фольклорна лабораторія, військові частини, козацькі організації, а також костюми пошиті співробітниками  Дніпропетровського Будинку мистецтв.
    Протягом 3-4 місяців творчі групи працюватимуть над відзнятим  робочим матеріалом. Готові творчі роботи можна буде побачити на початку наступного  року в Дніпропетровську та у Будинку кіно у Києві, зазначають в управлінні.
altaltaltaltaltaltalt