Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Цього року кількість крадіжок телефонного кабелю скоротилася на 15%.

  На 15% скоротилася кількість крадіжок телефонного кабелю у 2012 році завдяки посиленню заходів зі збереження лінійно-кабельної продукції. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив заступник директора департаменту транспорту та зв`язку міської ради  Олександр Шевель. “Крадіжки телефонного кабелю залишаються однією з головних причин відсутності телефонного зв’язку у мешканців міста. Зараз з цієї причини без стаціонарного телефонного зв`язку залишається 3, 5 тисячі абонентів. Оператори зв’язку постійно докладають чимало зусиль для  того, щоб зберегти лінії та спорудження зв’язку. Зокрема, з початку року кришками було закрито 625 телефонних колодязів, майже тисячу - обладнано запірними конструкціями та закрито залізобетонними пробками, також заварено майже 700 дверних пройомів, вентиляційних вікон підвальних приміщень тощо. Окрім того, для запобігання викраданню кабелю оператори зв'язку встановлюють сигналізацію, під охороною якої знаходяться понад двох тисяч ліній зв'язку”, - зазначив Олександр Шевель.
  З початку року по “Укртелекому” було зареєстровано 820 фактів крадіжок лінійно-кабельної продукції, під час яких було викрадено 28 кілометрів телефонного кабелю. “Найчастіше крадіжки фіксуються у приватному секторі, зокрема, це Амур-Нижньодніпровський, Ленінський та Красногвардійські райони. Для захисту лінійно-кабельних ліній ми розробили і ввели  нову адресну сигналізацію, яка дозволяє визначити точне місце перерізання кабелю і оперативно відреагувати на даний факт. Загалом через викрадання телефонного кабелю ми вимушені вдвічі скоротити об'єми планових ремонтів лінійно-кабельних ліній, - сказав головний інженер Центру  телекомунікаційних послуг №1 Дніпропетровської  філії ПАТ «Укртелеком» Михайло Бочелюк.
  За словами  заступника начальника відділу громадської безпеки ДМУ міліції Максима Джихура, з початку року заведено 168 кримінальних справ за крадіжку кабелю зв'язку, затримано 120 чоловік.  Окрім того,  виявлено і закрито 270 незаконних пунктів прийому металобрухту, їх власники притягнуті до кримінальної та адміністративної відповідальності, - сказав  Максим Джихур.