Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У міській раді привітали працівників харчової та переробної промисловості.

alt   У Дніпропетровській міській раді відбувся святковий прийом до Дня працівників харчової та переробної промисловості України. З професійним святом запрошених керівників та працівників підприємств харчової та переробної промисловості міста привітала заступник міського голови Ірина Зайцева. “Приємно відзначити, що трудові колективи вашої галузі стабільно і динамічно нарощують обсяги виробництва та розширюють асортимент продукції, працюють над підвищенням її якості і конкурентоспроможності. Продукцію харчовиків Дніпропетровська знають не лише вітчизняні, а й споживачі країн СНД та далекого зарубіжжя. Ви, як представники галузі,  успішно демонструєте підвищення економічного потенціалу нашого міста на таких багатогалузевих і міжнародних  виставках як  Всеукраїнський конкурс якості продукції “100 кращих товарів України”, загальнодержавна виставкова акція “Барвиста Україна”, регіональний конкурс “Світоч Придніпров’я”, Національний Сорочинський ярмарок. Здоров'я вам і вашим родинам, трудових успіхів, благополуччя і процвітання”, - зазначила Ірина Зайцева.
   Під час заходу найкращим представникам галузі були вручені подяки міського голови Івана Куліченка.
   За вісім місяців обсяги виробництва харчової продукції у Дніпропетровську склали  близько 5 мільярдів гривень, це на 0,3 мільярди гривень більше ніж за аналогічний період минулого року. У порівнянні з аналогічним періодом 2011 року у місті зросли  обсяги виробництва м'яса — на 67,3%; макаронних виробів — на 95,2%;  ковбасних виробів — на  23,1%, олії рафінованої — на 21,5%, риботоварів — на 8,3%, зазначають у департаменті споживчого ринку і сфери послуг міської ради.   
   У Дніпропетровську понад 200 підприємств, які виробляють продукти харчування і займаються переробкою сільськогосподарської сировини, там працює понад 20 тисяч людей.
   День працівників харчової промисловості відзначається в Україні у третю неділю жовтня. Указ про започаткування свята підписав Президент України у 1995 році.