Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Міська влада створює умови для тренування юних спортсменів.

alt  Майже 18 мільйонів гривень виділено цього року з міського бюджету на оснащення дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. З-поміж іншого на ці кошти було придбано інвентар для дитячо-юнацької спортивної школи водних та гребних видів спорту — це 8 байдарок для тренувань, мотори для човнів, спеціальні тренажери тощо, а у самому закладі було обладнано приміщення для роздягалень.У спортивній дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву № 6 ремонтують залу для фехтування. Наразі ведуться роботи з розробки проектно-кошторисної документації для реконструкції легкоатлетичного стадіону вагонно-ремонтного заводу, який цього року було прийнято у комунальну власність, зазначають в управлінні.
  В управлінні наголошують, що завдяки покращенню умов для тренувань спортсменів Дніпропетровськ за останні роки має більше спортивних перемог. Так, наприклад, кандидат в майстри спорту України зі сучасного п’ятиборства, член Національної збірної команди України Владислав Міщенко, який є вихованцем міської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву, ставав переможцем та бронзовим призером Чемпіонату Європи серед молоді, Чемпіоном України серед молоді. Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, член національної збірної команди України Анна Ярощук (спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву №3) неодноразово посідала призові місця на Чемпіонатах світу та Європи, завоювала золоту медаль на Всесвітній Універсіаді в бігу на 400 метрів з бар’єрами. Анна встановила особистий рекорд (54.77секунди) на Чемпіонаті Європи серед молоді на дистанції 400 метрів з бар’єрами. Цього року вихованиця дитячо-юнацької спортивної школи №10 Аліна Галяга стала Чемпіонкою Світу з шашок серед молоді, який проходив у Євпаторії.
  Сьогодні у Дніпропетровську працюють 50 спортивних шкіл, з них 20 є комунальною власністю міста. Упродовж року у спортивних школах міста з різних видів спорту займаються 15 тисяч 600 чоловік. У спортивних школах працюють понад 2 тисячі висококваліфікованих спеціалістів, із них 428 тренерів. 14 тренерів-викладачів цього року отримали звання «Заслужений тренер України», додають в управлінні.